Rotarienii gherleni au mai bifat o acţiune reuşită

La sfârşitul săptămânii trecute, membrii Clubului Rotary Gherla s-au întâlnit într-un cadru festiv, în sala mare a Casei Municipale de Cultură, unde a avut loc lansarea povestirii monografice despre Rotary Club Gherla, „La umbra verbului A DĂRUI”.

Este vorba despre volumul monografic dedicat celor opt ani de activitate bogată a rotarienilor gherleni, deosebit de activi şi ambiţioşi. Este un volum scris de nu mai puţin de 75 de oameni, care ori sunt membri ai clubului, ori şi-au exprimat părerea despre Rotary Club.

Lansarea de carte a fost deschisă de fondatorul clubului, primul lui preşedinte, Mircea Corăbean, după care a vorbit domnul Ovidiu Drăgan, fostul primar al municipiului Gherla în perioada când s-a înfiinţat clubul gherlean. Coordonatorii acestei lucrări valoroase, apărută într-o prezentare grafică de excepţie, realizată de prof. univ. dr. Cristian Cheşuţ, sunt Mircea Corăbean şi cunoscutul om de radio şi presă, scriitorul clujean Cornel Udrea, membru de onoare al Clubului Rotary Gherla. Au mai vorbit despre această carte rotarienii dr. Remus Todea, Viorel Tiberiu Coste, bibliotecarul Kasza Tamás, căruia i-a fost înmânat un volum pentru a fi păstrat în Biblioteca Municipală, şi prof. univ. dr. Cristian Cheşuţ. De asemenea, şi-a exprimat impresiile despre club scriitorul Cornel Udrea. Invitatul de onoare al manifestării de la Gherla a fost umoristul Sorin Tănase, din Baia Mare.

Tot în cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul „Recuperări urbane – Casa Lászlóffy – Gherla”, realizat de Cristina Ursuleţ, coordonatorul proiectului fiind prof. univ. dr. Cristian Cheşuţ. Este vorba de o clădire istorică de pe strada 1 Decembrie 1918, construită în secolul al XVIII-lea, unde a funcţionat o vreme gimnaziul armenesc, iar din 1881 a găzduit primul muzeu de istorie din localitate, unul dintre primele din Transilvania. În pezent, impozanta clădire se află într-o stare de degradare, iar scopul acestui proiect îndrăzneţ este reabilitarea edificiului şi amenajarea spaţiilor de la etaj. Într-o sală a Casei Municipale de Cultură au fost expuse cinci panouri cu obiectivele acestui proiect.

Rotarienii gherleni doresc să sprijine recuperarea „Casei Lászlóffy”, aflată în vecinătatea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”. Un nou gest umanitar al membrilor Clubului Rotary Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie