Românii preferă munca în companii private mici

Cei mai mulți români ar prefera să muncească într-o companie mică (66%), în mediul privat (74%), la sediul firmei (69%) și în România (71%).

Studiul “Ce îi motivează pe români la locul de muncă”, realizat de compania clujeană Integra HR pe platforma de cercetare online iVox.ro, arată că numai 4% dintre persoanele angajate ar părăsi organizația în care lucrează în prezent.

Întrebați cît de mulțumiți de locul de muncă actual, peste 40% dintre angajați au ales varianta de mijloc “așa și așa”. O treime dintre angajați sînt mai degrabă mulțumiți, iar foarte mulțumiți sunt 11,45% dintre ei. Doar 4,11% dintre repondenţi se declară deloc mulțumiți, iar o zecime sunt mai degrabă nemulțumiți (10,9%). Cea mai ridicată satisfacție în cazul jobului o crează natura muncii prestate (45,54%), colectivul și atmosfera de lucru (42,96%) şi orarul de muncă (40,13%). Aspectul demotivant principal este lipsa posibilității de promovare (38,77%), urmat de lipsa de recunoaștere a muncii depuse (36,08%). Peste un sfert dintre angajați au indicat ca aspecte demotivante supraîncărcarea cu sarcini și ambiguitatea lor (27,87%), precum și lipsa echității în distribuirea sarcinilor sau a recompenselor (27,79%).

Slujbele se caută prin internet şi prieteni

Canalul prin care cele mai multe persoane neangajate își caută un loc de muncă este reprezentat de site-urile specializate de job-uri. Acesta este urmat de prieteni și familie, la care apelează în măsură mare și foarte mare peste jumătate (55,09%) dintre indivizi. În alegerea unui loc de muncă cel mai mult contează pachetul salarial atractiv (pentru 81,33%), mediul și atmosfera de lucru (50,52%) și siguranța locului de muncă (39,24%). Importante sînt și oportunitățile de promovare (21,23%), de învățare și dezvoltare personală (21,36%) și programul de lucru flexibil (20,33%). Cele mai apreciate beneficii extra- salariale sunt asigurările medicale și de viață, preferate de peste jumătate dintre respondenți (52,09%).

Sondajul a urmărit identificarea aspectelor care-i motivează și care îi demotivează pe români la locul de muncă și a principalelor caracteristici luate în calcul în selectarea jobului potrivit.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare