Reviste şcolare

Consiliul  Judeţean al Elevilor Cluj are o valoroasă iniţiativă, lansînd revista şcolară „Viaţa de  liceu”, dedicată adolescenţilor, dar nu numai lor. Este o idee foarte bună scoaterea pe piaţă a unei publicaţii şcolare, avînd în vedere interesul tinerilor de a afla cît mai multe noutăţi din viaţa şi activitatea colegilor.

După toate probabilităţile, noua revistă şcolară va apărea în  luna martie şi este aşteptată cu mult interes şi curiozitate de publicul cititor. În municipiul  Gherla, aceste publicaţii şcolare au vechi tradiţii. În ambele licee din oraş, atît la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, cît şi la Liceul Teoretic „Petru Maior” apar periodic astfel de reviste, scrise de elevi şi pentru elevi. Cadrele didactice doar coordonează activitatea publicistică a tinerilor, deosebit de talentaţi şi ingenioşi. Fiecare apariţie constituie un eveniment editorial important în viaţa unităţilor de învăţămînt. Două reviste şcolare, „Gînduri bune” şi „Scînteia” (da, ăsta e titlul!) apar şi la Gherla, cu o periodicitate de invidiat (mai ales de unele reviste asemănătoare din şcolile clujene, unde doar anual se tipăresc astfel de publicaţii dedicate elevilor, dar tot acolo mai sînt licee cu vechi tradiţii, unde cititorii au ocazia lunar să se bucure de ele).

Prin periplul nostru judeţean, şi în mediul rural am văzut reviste şcolare, la Bonţida şi Iclod acestea bucurîndu-se de mare căutare. Deci, unde există preocupări, acolo şi rezultatele apar în acest domeniu.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie