Reţinut de poliţişti pentru violenţă în familie şi distrugere

Poliţiştii clujeni au reţinut un bărbat care şi-a agresat, fizic, mama.

“În 9 ianuarie, în jurul orei 19:00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi că pe strada Horea a fost agresată o femeie. Poliţiştii au intervenit la locul indicat, iar cu ajutorul cetăţenilor a fost prins şi identificat agresorul, un bărbat de 30 ani din Cluj-Napoca. Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că bărbatul, pe fondul unor neînţelegeri verbale şi conflicte intrafamiliale preexistente, ar fi agresat-o pe mama sa, în vârstă de 65 ani, şi i-ar fi distrus acesteia ecranul telefonului mobil” – informează IPJ Cluj.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

Persoanele victime ale violenţei domestice sunt sfătuite de poliţişti să-şi facă un plan de siguranţă, care să conţină: persoanele cu care pot discuta despre abuz, care le pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care le pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le pot da spre păstrare documente importante, bani, numerele de telefon la care pot apela la nevoie, lista cu obiectele de care au nevoie în cazul în care trebuie să plece de acasă.

De asemeni, persoanele victime ale violenţei domestice sunt sfătuite: să se prezinte la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal (încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale); să se prezinte imediat la Poliţie pentru a depune plângere; să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor. Poliţiştii sfătuiesc aceste persoane să nu îşi retragă plângerea şi să solicite instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care le va apăra de agresor.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie