Reținut de polițiști pentru furturi de oglinzi auto

Polițiștii au reținut un bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi de oglinzi auto. Acesta a fost depistat imediat după sustragerea a două perechi de oglinzi de pe autovehicule parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

„La sfârșitul lunii mai a.c., pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost comise mai multe furturi de oglinzi ale autovehiculelor parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca. Pentru documentarea modului de operare, identificarea autorilor, recuperarea bunurilor, din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost constituit un grup de lucru. Astfel, polițiști de investigații criminale din cadrul Secției 6 Poliție și din cadrul celorlalte secții urbane, precum și criminaliști, sub coordonarea conducerii Poliției municipiului Cluj-Napoca, au derulat activități specifice pentru soluționarea acestor cazuri de furt. În urma activităților derulate, polițiștii au reușit identificarea celui bănuit de furturi; în noaptea de 27/28 iunie, cel în cauză a fost depistat imediat după sustragerea unor oglinzi” – informează IPJ Cluj.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din București, a fost identificat în jurul orei 01:00, pe strada Godeanu, la scurt timp după sustragerea a două perechi de oglinzi de pe autovehicule parcate pe strada Constantin Brâncoveanu, din Cluj-Napoca. Polițiștii au controlat autovehiculul bărbatului în cauză și au găsit oglinzile sustrase în plafonul mașinii.

Bărbatul a fost condus la Secția 6 Poliție pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat până în prezent, s-a stabilit că acesta ar mai fi comis alte treisprezece furturi de oglinzi, fapte comise la sfârșitul lunii mai, pe raza municipiului Cluj-Napoca, și care au creat un prejudiciu de aproximativ 45.000 lei.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, și urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive. Activitatea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Polițiștii continuă investigațiile pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie