Reţinut de poliţişti pentru că şi-a agresat bunica, de 88 de ani

Poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au luat, miercuri, 14 iunie, măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un bărbat din comuna Săvădisla, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, violare de domiciliu, furt calificat, distrugere şi ameninţare.

În 15 iunie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Turda cu propunere de arestare preventivă, iar în baza probatoriului existent, judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

Potrivit IPJ Cluj, în seara zilei de 10 iunie, în jurul orei 23:00, agresorul, aflat în stare de ebrietate, ar fi pătruns fără drept în curtea şi în locuinţa bunicii sale, în vârstă de 88 de ani, din comuna Săvădisla, şi după unele discuţii contradictorii, i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri. Victima a suferit leziuni care necesită, pentru vindecare, circa 65-70 zile îngrijiri medicale.

„Ulterior, după ce femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, bărbatul a distrus mai multe bunuri din locuinţa victimei şi i-a sustras dintr-un portofel o sumă de bani. De asemenea, a doua zi, agresorul ar fi ameninţat cu moartea o femeie în vârstă de 29 de ani, din localitate, rudă cu el” – informează IPJ Cluj.

Prin intermediul unui comunicat remis presei, Poliţia clujeană sfătuieşte persoanele care sunt victime ale violenţei domestice să se prezinte imediat la Poliţie pentru plângere şi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi pentru obţinerea certificatului medico-legal, precizând că încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale. În cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor, persoanele agresate sunt sfătuite să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului. De asemeni, persoanele care au fost victime ale violenţei domestice sunt sfătuite să nu îşi retragă plângerea şi să solicite instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie, care le va apăra de agresor.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie