Reţeaua de pululaţie* a prostiei

De la bun început vreau să precizez că nu sunt un fan al reţelelor de socializare, adică al lâncezelii la taclale cu orele şi al flecărerilor internaute. Într-o societate paralitică, având coloana vertebrală fracturată, care nu-şi mai pune problema existenţei sau inexistenţei lui Dumnezeu, ci pur şi simplu nu-l mai ia pe Acesta în discuţie, conceptul de privacy a dispărut odată pentru totdeauna. Iar cea mai cunoscută şi utilizată reţea de socializare atestă afirmaţia. Mă poate contrazice cineva? E suficient să dai o geană şi primeşti confirmarea cu un click din mouse. Vrei nuri, nu mai ai nevoie de Hustler ori Playboy, ci accesezi reţeaua de socializare şi ai deschis cutia Pandorei. Vrei să cuantifici prostia acestui popor şi potenţialul pe care îl are din acest punct de vedere, n-ai nevoie să aştepţi perlele elevilor de la examenul de bacalaureat. În fiecare zi, sedentarii intelectuali îşi dau examenul în prostie şi constaţi că rămân repetenţi. Vrei să râzi, să plângi şi să te cruceşti în acelaşi timp, atunci te îndemn, stimate cititor, ca într-o reclamă de prost gust, să deschizi afurisita de reţea de socializare.

Deunăzi, mi-am permis eu, un neica nimeni, să pun o întrebare nevinovată şi legitimă, zic eu, pe cea mai cunoscută reţea de socializare, surprins să constat, deşi probabil că sunt ultimul care face acest lucru, că ţara asta musteşte de analfabeţi şi semidocţi. Reţeaua în cauză a fost creeată pentru ceva, dar deserveşte pentru cu totul altceva. Concluzia aceasta există de ceva vreme, deci n-am (re)descoperit America. Reţeaua este asaltată non stop de „parabeni” ai societăţii multilateral dezvoltate, care muşcă pur şi simplu din talpa limbii române, o viciază, o alterează, o calcă în picioare, scuipă pe ea. Dar ştiţi ce este mai grav? Să te ferească bunul şi milostivul Dumnezeu să îndrăzneşti numai să-i corectezi, că ţi-ai ridicat toată cloaca de „batracieni” în cap. Marele Nicolae Iorga zicea că „dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu tot prostul în discuţie”. Eu am declanşat al treilea război mondial.

Fiind deci în inferioritate, înţelept este să baţi în retragere, pe principiul cel mai bun atac e apărarea…siciliană! Personal aşa am procedat, după ce întrebarea mea blestemată a generat vijelie şi o ploaie deasă de comentarii infantile şi cel puţin răutăcioase, rezultat al infimului IQ al bipedelor înzestrate cu raţiune, comparabil în cel mai bun caz cu al primatelor, din care Darwin a afirmat odinioară că se trage omul.

Errarae humanum est, perseverarae diabolicum! Traducerea este inutilă, zic eu.

Cristian FOCŞANU

* 1. Înmulţire rapidă şi abundentă. 2. Producere rapidă de ţesuturi morbide (DEX, Academia Română, pg. 870).

Articole din aceeasi categorie

One Response to Reţeaua de pululaţie* a prostiei

  1. nuț

    „parabeni” ai societăţii.. mortal, am rîs bine!
    Mai există un aspect puțin știut despre facebook, twitter etc. Recircuitează rețelele neuronale ale creierului, prin crearea dependenței de dopamină. Acest hormon al plăcerii, este eliberat se pare, de cîte ori un utilizator primește like-uri. Asta îi face să revină la ecran cu regularitate.
    Practic, fb este un gigantic experiment social, cu rezultate dezastruoase pentru omenire.