Resurse Pro România în judeţul Cluj

Proiectul politic Pro România lansat, recent, de fostul premier Victor Ponta şi de Daniel Constantin pare să bucure deja de o oarecare susţinere în rândul clujenilor. cel puţin aşa susţine fostul deputat conservator Mircea irimie, coordonatorul noii formaţiuni politice la nivelul judeţului cluj. Mircea Irimie, a declarat că se aşteaptă sentinţa privind validarea de către instanţă a noii formaţiuni politice după care se va trece la constituirea oficială a filialei Cluj a noului partid. Irimie a explicat că deja, în judeţul Cluj, Pro România are aproximativ 500 de susţinători, printre aceştia numărându-se fostul deputat Ioan Moldovan de la Câmpia Turzii, foşti primari de comune, foşti viceprimari dar şi consilieri locali. “Avem reprezentanţi în toate oraşele din judeţul Cluj şi la nivelul a 24 de comune. Noi deja funcţionăm ca structură locală, avem şi sediu”, a spus Irime, precizând că majoritatea celor care au aderat la noua formaţiune politică provin din fostul Partid Conservator.

• Vor dizolvarea ALDE

Fostul deputat a dezvăluit că după ce Pro România va activa cu drepturi depline pe scena politică din România se va cere dizolvarea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). “Motivul care ne determină să facem un astfel de demers este legat de faptul că nu s-a respectat în niciun fel criteriile de fuziune dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal din România”, a menţionat fostul deputat conservator. Întrebat dacă se fac demersuri pentru atragerea în Pro România a unora dintre membrii PSD Cluj sau a clujenilor excluşi din partidul condus de Liviu Dragnea, Mircea Irimie a spus că de acest lucru ar urma să se ocupe Victor Ponta, deoarece fostul premier are o relaţie mai strânsă cu aceştia. Fostul deputat conservator a afirmat că nu ştie dacă până acum au avut loc discuţii în acest sens, adăugând că mai multe detalii se vor şti săptămâna viitoare când vor veni la cluj liderii centrali ai Pro România, respectiv Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu.

• Apropiaţii clujeni ai lui Victor Ponta nu par a fi interesaţi să-l urmeze în Pro România

Printre cei excluşi din PSD şi care au fost apropiaţi de Victor Ponta se numără fostul ministru Aurelia Cristea, fostul vicepreşedinte al social dmeocraţilor clujeni Gabriel Oniga şi fostul senator Alexandru Cordoş. Aurelia Cristea a demisionat din PSD în luna februarie a acestui an în contextul scandalului provocat de ordonanţa privind modificarea codurilor penale însă până acum nu a anunţat că ar dori să se implice în vreun propiect politic nou.

Cât priveşte Gabriel Oniga, exclus în urmă cu o lună din PSD Cluj, acesta a anunţat că va contesta decizia prin care a fost înlăturat din rândul social democraţilor pentru că doreşte să rămână membru al acesti formaţiuni. Mai mult, Oniga îşi propune să lanseze un manifest de “redemocratizare” a partidului. “Vrem să prezentăm un set de valori şi principii după care credem că ar trebui condus un partid şi o ţară, respectiv PSD, cel mai mare partid din România, un manifest de redemocratizare a partidului, pentru că în momentul de faţă PSD e orice dar nu un partid democrat. Trebuie să arătăm colegilor că se poate şi altfel, să le readucem aminte acest lucru”, a dezvăluit Oniga.

• Cordoş îşi vede de cărarea naţionalistă

Fostul senator Alexandru Cordoş este implicat la ora actuală în Partidul România Unită, unde deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Cluj.

Cordoş a precizat că nu se pune problema să treacă la un alt partid pentru că prioritatea sa la ora actuală este proiectul de unificare a forţelor naţionale în cadrul Blocului Indentităţii Naţionale în Europa(BINE). “Credem în valorile naţionale, credem în neamul românesc şi dorim să atragem de partea noastră toate forţele politice care împărtăşesc acestei idei”, a declarat Cordoş, adăugând că nu exclude o colaborare între partidul din care face parte şi noua formaţiune politică condusă de Victor Ponta şi Daniel Constatin.

• Nasra: Ponta, expirat politic

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, spune însă că nu are niciun fel de emoţie legat de faptul că Victor Ponta ar putea convinge vreu membru PSD Cluj să treacă la Pro România. “Ce face Victor Ponta este o joacă de copil, o ambiţie personală. Victor Ponta este expirat politic”, a punctat Horia Nasra.

Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie