Restricţii de circulaţie propuse pentru două drumuri judeţene recent reparate de Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a iniţiat în vederea adoptării în cadrul şedinţei ordinare a deliberativului clujean din data de 19 februarie a.c., un proiect de hotărâre care vizează introducerea unor restricţii de circulaţie pe două sectoare de drumuri judeţene în lungime totală de 35,5 kilometri: DJ 107R Făget-Sălicea-Ciurila-DJ 107L (între km 8+300 şi km 21+350) şi DJ 108C Gârbău-Leghia/DN1 (între km 5+600 şi km 28+050).

„Am considerat a fi mai mult decât necesar să protejăm starea acestor drumuri pe care le-am reabilitat anul trecut şi pe care clujenii ar trebui să le poată folosi în bune condiţii cât mai mult timp. Totodată, vor fi astfel protejaţi toţi participanţii la trafic de pe cele două drumuri judeţene şi locuitorii din zonă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Necesitatea impunerii de restricţii pe aceste sectoare de drum judeţean a fost determinată de numeroasele sesizări transmise Consiliului Judeţean de către primăriile comunelor Aghireşu, Gârbău şi Ciurila, prin care au fost reclamate încălcări repetate ale normelor de transport pe drumurile judeţene, respectiv circulaţia cu viteză ridicată a autobasculantelor de mare capacitate, supraîncărcate. Aceste aspecte au fost confirmate de controalele în teren efectuate de specialiştii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliul Judeţean, echipa de control propunând, în acest context, adoptarea urgentă a unor restricţii de circulaţie, atât în ceea ce priveşte tonajul, cât şi viteza de deplasare.

În acest sens, potrivit proiectului supus spre aprobare, dar şi în virtutea legislaţiei în vigoare care conferă Consiliului Judeţean posibilitatea de a institui restricţii de circulaţie pe unele sectoare de drumuri judeţene, se propune o restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 20 tone în interiorul localităţilor Gârbău, Aghireşu-Fabrici, Aghireşu, Leghia, Făget, Sălicea şi Ciurila. În plus, în ceea ce priveşte localităţile situate de-a lungul drumului judeţean DJ 107R Făget-Sălicea-Ciurila-DJ 107L, s-a propus şi instituirea unei limite de viteză de 30 de km/h pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată între 3,5 şi 20 de tone.

Menţionăm totodată faptul că, pe perioada instituirii restricţiilor de circulaţie, respectiv până în data de 31 decembrie 2018, autovehiculele cu masa maximă autorizată ce depăşeste 20 de tone pot folosi rutele ocolitoare DN1 – DN1J şi DN 1 – DJ 107L – DJ 107M.

Articole din aceeasi categorie