Republica Moldova prinde rădăcini în județul Cluj

O delegaţie oficială din raionul Hîncești, Republica Moldova, regiune înfrățită cu județul Cluj s-a aflat luni la Cluj-Napoca în cadrul vizite menită să consolideze relațiile de colaborare dintre cele două regiuni înfrățite. Delegaţia condusă de vicepreședintele Consiliului Raional Hîncești, Vera Tănase-Pătrașcu, şi din care au mai făcut parte conducătorii direcțiilor de învățământ, respectiv cultură și turism, a fost primită de vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat și Vakar Istvan.
„Fiecare vizită a fraților moldoveni reprezintă un nou prilej de bucurie și de reafirmare a dorinței noastre comune de a ne consolida relațiile și de a colabora eficient în multiple planuri”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, cu ocazia întâlnirii.
Totodată, unul dintre cele mai importante momente aflate în programul vizitei participarea la deschiderea cursurilor la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”. În acest context, membrii delegaţiei basarabene au plantat, în mod simbolic, în curtea Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, un stejar special adus din Rezervația Naturală Nemțeni de pe malul Prutului, la granița cu România. Realizată cu prilejul debutului anului educațional 2018/2019, plantarea „Stejarului Unirii” a constituit un moment emoționant și încărcat de numeroase semnificații, extrem de apreciat de către toți cei prezenți.
Alături de acest moment simbolic și de întâlnirea oficială de la sediul forului administrativ județean, programul vizitei delegației hînceștene a cuprins și vizitarea unor obiective de investiții din județul Cluj, relevante pentru proiectele aflate în derulare în raionul înfrățit și în Republica Moldova. În acest context, o atenție aparte a fost acordată stadionului Cluj Arena și Sălii Polivalente, oaspeții moldoveni arătându-se extrem de interesați de tot ceea ce presupune edificarea și, respectiv, administrarea unor astfel de obiective. Nu în ultimul rând, delegația moldoveană a vizitat o serie de instituții culturale și obiective turistice din județ, prilej pentru discuții și schimburi de bune practici cu reprezentanții acestora.
C.P.

Articole din aceeasi categorie