Reparaţii de străzi la Gherla

Cine nu ştie că pe raza municipiului Gherla în această vară se derulează modernizarea străzilor din lotul 6, grupa 2 (aşa au denumit edilii oraşului investiţiile din acest domeniu), ar putea crede că, pe aceste artere, carosabilul suferă din cauza indiferenţei celor care conduc destinele localităţii. Dar, nu este aşa.

Explicaţia este că în prezent nu mai puţin de nouă străzi sînt pregătite în vederea modernizării. S-au curăţat gropile şi s-au trasat marginile pentru demararea lucrărilor. În unele locuri, cum este strada Ciocîrliei, asfaltările au fost  deja finalizate. Urmează zonele din  jurul Penitenciarului şi Gării CFR, printre ele aflîndu-se străzile Andrei Mureşanu, Salciei, Tudor Vladimirescu, Gării, Izvorului, Gelu, Castanilor, Salciei, Teilor şi Emil Racoviţă. Investiţii importante, planificate de cîţiva ani, dar puse în practică de actuala administraţie locală.

Se foloseşte din plin această perioadă de vară (au fost ani cînd s-a lucrat în plină iarnă!?), cînd nici canicula mare nu-i alungă pe muncitorii de la SC ADP SA şi de la firmele care au contractat lucrările. Pe arşiţa mare din aceste zile este tot mai greu să munceşti la aceste investiţii, dar drumarii se apucă de treabă încă înainte de căldură şi îşi fac meseria în condiţii bune.

Primăria Municipiului Gherla are noi proiecte pe viitor, printre care şi modernizarea drumului ce duce spre satele componente ale oraşului, Hăşdate şi Silivaş. Aşa cum am scris într-un număr recent al ziarului nostru, în cealaltă localitate componentă a municipiului, Băiţa, reparaţia  străzii principale se află în plină desfăşurare.

Încet-încet se pun la punct străzile gherlene, unele din ele avînd mare nevoie de „ştopolit”.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie