Reguli noi pentru companiile listate în categoria Premium de pe piața AeRO

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că încurajează emitenții să organizeze întâlniri și conferințe telefonice cu analiștii și investitorii și revizuiește regulile de includere a companiilor listate în categoria Premium de pe piața AeRO, dedicată întreprinderilor mici și mijlocii din România. Noile cerințe au intrat în vigoare din 15 februarie. Potrivit deciziei BVB, companiile vor fi incluse în categoria AeRO Premium în baza unor criterii de lichiditate și de menținere a comunicării cu investitorii. Astfel, companiile vor fi incluse în categoria AeRO Premium în baza unor criterii de lichiditate și de menținere a comunicării cu investitorii.

Pentru mai multă transparență în relația cu investitorii, emitenții ale căror acțiuni vor fi încadrate în categoria AeRO Premium vor trebui: * să includă pe pagina de internet a companiei o secțiune dedicată relației cu investitorii * să întocmească și să transmită rapoarte periodice trimestriale în termen de maxim 60 de zile de la încheierea perioadei de raportare care să conțină cel puțin bilanțul contabil, contul de profit și pierderi (în conformitate cu reglementările aplicabile raportărilor interimare) * să utilizeze platforma IRIS pentru transmiterea și publicarea rapoartelor și comunicatelor * să respecte termenele asumate în calendarul de comunicare financiară transmis la începutul fiecărui an.

Piața AeRO a fost înființată în februarie 2015, iar categoria Premium a fost introdusă în februarie anul trecut. Începând cu data de 15 februarie, companiile clujene Life Is Hard S.A. şi Prodvinalco S.A. au fost incluse în categoria AeRO Premium.

Articole din aceeasi categorie