Regizorii Mihai Măniuţiu şi Adrian Sitaru – în juriul celei de a XX-a ediţii a Galei HOP

Regizorii Mihai Măniuţiu şi Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediţii a Galei Tânărului Actor – HOP, care se va desfăşura în perioada 4 – 7 septembrie, la Costineşti. Potrivit unui comunicat al UNITER, transmis AGERPRES, din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria şi Alexandru Voicu, acesta din urmă fiind câştigătorul Premiului „Ştefan Iordache” la ediţia din 2016 a galei.

În concursul de la Costineşti vor intra în competiţie 12 tineri actori şi două trupe. Juriile Galei – atât cel de preselecţie, cât şi cel pentru concursul final – sunt considerate esenţiale pentru etapele de desfăşurare a proiectului. „Prezenţa regizorului de film Adrian Sitaru în juriul II punctează deschiderea şi apropierea Galei HOP de producţia cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediţii ale Galei prin prezenţa regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului, în anul 2014, dar şi prin prezenţa unor regizori şi producători independenţi de film, directori de casting, etc. În acelaşi context se înscrie şi colaborarea cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania – TIFF, care, începând cu ediţia a XVII-a, acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru Film la TIFF””, se arată în comunicatul citat.

La Costineşti, membrii juriului vor alege câştigătorii din acest an pentru următoarele premii: Premiul „Ştefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual; Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul „Sică Alexandrescu”; Premiul special al juriului.

Cei care nu vor avea posibilitatea să fie prezenţi la Costineşti vor putea urmări concursul în transmisie livestreaming, pe www.galahop.ro, şi apoi vor putea să îşi voteze favoriţii, la final urmând să fie acordat şi Premiul publicului.

Gala Tânărului Actor – HOP este un program cultural de interes naţional, cu desfăşurare anuală. Scopul Galei este promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic, de stat şi particular.

Prima ediţie a avut loc în anul 1998 sub direcţia regizorului Cornel Todea.

Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din Bucureşti şi din ţară (ultimele 5 promoţii).

Articole din aceeasi categorie