Regele Mihai I a murit

Regele Mihai I al României a încetat din viață.

Potrivit unui anunț al Casei Regale a României, decesul a survenit marți, 5 decembrie, la ora 13:00 (ora României), la reședința privată din Elveția.

La capătâiul regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

„Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. La dorința Custodelui Coroanei Române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte” – a anunțat Casa Regală a României.

În același anunț, Casa Regală a României face precizarea că, începând de miercuri, 6 decembrie, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta, acestea fiind la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe vor putea fi transmise și online, la adresa www.familiaregala.ro/mesaje/.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați, tot începând de miercuri, la Palatul Regal din Piața Victoriei, în fața intrării principale.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie