Realizările care nu s-au realizat încă

Poveştile cu zâne şi basmele cu final fericit sunt tot mai prezente în politica românească, atât de prezente încât nu mai ştim să facem diferenţa între realitate şi fantezie. Ne-ar plăcea şi nouă, bineînţeles, ca bilanţul pe trimestrul 1 al Guvernului (ianuaie-martie) să fie chiar aşa cum a fost prezentat de doamna Dăncilă, prinţesa războinică, care a realizat atâtea realizări încât a uitat să menţioneze că nu toate s-au realizat.

Astfel, luni la deschiderea papirusului de 51 de pagini, cu scopul de a uimi umilul popor, prinţesa a dat spre citire şi unor serii de lucrări şi investiţii care încă sunt în stadiul de proiect şi urmează să fie puse în aplicare de abia în perioada următoare.

Regăsim aici: construcţiile de creşe şi grădiniţe, în primul trimestru- 4 unităţi, estimate în trimestrul doi- 28 unităţi, modernizarea unităţilor de învăţământ- 2 unităţi, estimate trimestrul 2- 104, implementarea noului sistem electronic de achiziţii publice este şi el pe listă, deşi este funcţionabil doar din data de 2 aprilie, la drumul Expres Piteşti-Craiova a fost lansată procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor, dar de abia în trimestrul 2 se vor semna contractele şi lista poate continua. Apreciem cu entuziasm tot ceea ce s-a realizat până acum, dar nu înţelegem de ce apar pe lista cu obiective realizate în acest trimestru, lucruri la care încă se visează. Să nu mai pomenim că este menţionat şi un obiectiv din 2019 şi anume că orice tip de plată va fi facută online.

Din dorinţa arzătoare ca numărul faptelor bune făcute de prinţesă să fie cât mai numeroase au aruncat pe foaie tot ce le-a venit la mână, ca papirusul să fie cât mai gros şi timpul de citit cât mai lung. Sufletul ne este la gură, aşteptăm cu nerăbdare să vedem lista cu realizări din următorul trimestru, care bănuim că vor fi foarte asemănătoare cu cele din trimestrul 1, identice chiar. Este greu pentru oricine să facă distincţie între cele două formulări: lucruri realizate şi lucuri în stadiu de realizare, darămite pentru ditamai balaurii din Guvern, care sunt prea ocupaţi cu ce să înghită poporul, ca să se mai gândească la treburi aşa mărunte.

Până una alta, conducerea partidului este foarte mulţumită de gestionarea programului de guvernare, mărturisind totuşi că există mici probleme de comunicare şi de explicare a unor lucruri.

La fel credem şi noi. Până în anul douăzeci-douăzeci au timp să mai consulte un dicţionar.

Iulia LUPŞA

Articole din aceeasi categorie