Realitatea virtuală va fi utilizată frecvent în educaţie

Realitatea virtuală (VR) şi realitatea augmentată (AR) vor ajunge să fie folosite în mod obişnuit în domenii ca media, educaţie, turism sau vânzări şi chiar în interacţiuni sociale, sunt de părere 7 din 10 utilizatori ai acestor tehnologii, în cadrul celui mai recent studiu Ericsson ConsumberLab, intitulat Merged Reality.


Pe de altă parte, în cazul tehnologiei 5G, majoritatea respondenţilor consideră că aceasta este esenţială pentru ca VR şi AR să se îmbine cu realitatea fizică şi să devină ele însele o realitate comună, oferind mobilitate şi îmbunătăţind experienţele utilizatorilor.
Studiul arată că, atunci când realitatea fizică şi cea virtuală vor începe să se întrepătrundă, vieţile oamenilor, modul în care trăim, lucrăm şi consumăm informaţii se va schimba în mod fundamental. Totuşi, este imposibil ca aceste tipuri de realitate să ajungă să se suprapună dacă utilizatorul este legat de calculator sau desprins de realitatea fizică.
Potrivit cercetării, 36% dintre cei chestionaţi se aşteaptă ca 5G să ofere mobilitate VR/AR prin intermediul unei reţele în bandă largă, stabilă şi rapidă, în timp ce 30% dintre cei încadraţi la categoria „early adopters” se aşteaptă ca tehnologia 5G să permită transformarea căştilor cu fir în instrumente wireless.
Acelaşi studiu arată şi că 7 din 10 „early adopters” se aşteaptă ca VR/AR să schimbe fundamental modul în care funcţionează societatea, în principal în aceste şase domenii: media, educaţie, turism, retail, interacţiuni sociale şi interacţiuni la locul de muncă. De altfel, industria media a început deja procesul său de transformare, iar oamenii se aşteaptă ca ecranele virtuale să înceapă să înlocuiască televizoarele şi cinematografele în mai puţin de un an.

Articole din aceeasi categorie