Reabilitarea străzilor în comuna Mintiu Gherlii

În ultimele luni, am scris, de multe ori, despre lucrările de gospodărie comunală (apă, canalizare) efectuate pe raza comunei Mintiu Gherlii. Asta înseamnă şi spargera carosabilului şi a trotuarelor în unele zone, lucrări ce necesită şi reaparaţiile de rigoare. Asta fac în prezent edilii localităţii din imediata vecinătate a municipiului Gherla.

Dintr-o discuţie purtată zilele trecute cu primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, am aflat că în această perioadă se lucrează la reabilitarea străzilor pe o lungime de 7,2 kilometri. Totodată, are loc predarea conductei de apă în centrul de comună şi în satul Petreşti, tot acolo fiind proiectată şi construirea unei staţii de epurare. Reţeaua de canalizare din localitatea Mintiu Gherlii va fi racordată la staţia de epurare de pe strada Dejului, din oraşul Gherla, o măsură luată în situaţia în care staţia respectivă se află la doar doi paşi de comuna Mintiu Gherlii.

Tot în această vară vor fi refăcute podurile şi podeţele din faţa caselor, după ce a fost săpat şanţul în vederea introducerii apei şi a canalizării. În unele zone din centrul de comună deja s-a realizat acest lucru. Şi tot prin grija Primăriei va fi modernizat „Drumul Coparului”, o investiţie ce va apropia şi mai mult localitatea Mintiu Gherlii de drumul  judeţean Gherla – Fizeşu Gherlii. Cândva a fost folosit acest drum de căruţe şi tractoare, dar prin reabilitare, în viitor pot circula pe acolo şi autoturismele, care nu vor fi obligate să se deplaseze pe direcţia respectivă prin municipiul Gherla, ci ajung direct pe drumul Fizeşului.

Având în vedere canicula prelungită, edilul-şef din Mintiu Gherlii ne-a mai spus că au fost verificate toate fântânile şi puţurile de apă şi că până acum nu au fost probleme în privinţa alimentării cu apă a gospodăriilor populaţiei şi a animalelor aflate pe păşunile naturale ale comunei. Zi de zi se urmăreşte situaţia de pe teren şi în caz de nereguli, imediat se iau măsurile de reabilitare a eventualelor defecţiuni de pe reţeaua de apă, acţiune în care sunt angajaţi şi muncitorii sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someş” SA. Ultimii realizează mereu lucrări de calitate şi în mediul rural.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie