Razie pe străzile Clujului și în comuna Baciu

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat, în noaptea de 6 spre 7 iunie, o serie de acțiuni de amploare pe raza Secțiilor 1, 2 și 4, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, identificarea și depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, menținerea unui climat de siguranță publică și verificarea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic.

Potrivit IPJ Cluj, s-au efectuat controale în zona Pieței Gării, a străzilor Năvodari și 21 Decembrie 1989 și pe raza cartierului Mănăștur. Traficul rutier a fost supravegheat pe străzile Dorobanților și 21 Decembrie 1989.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost controlate 47 de autovehicule. Pentru neregulile constatate (încălcări ale Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și ale OUG 195/2002 privind regimul circulației pe drumurile publice) au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale. Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au condus la sediul unității 7 persoane bănuite de comiterea unor fapte antisociale. Pe numele uneia dintre acestea era emis un mandat de aducere, persoana fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi și polițiști locali.

***

O razie cu efective mărite s-a derulat, în 7 iunie, în intervalul orar 6:00-10:00, și în comuna Baciu, în localitățile Mera și Suceagu.

În cadrul acțiunii, în care au fost angrenați polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu, Biroului Rutier, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop”, Cluj-Napoca, au fost legitimate 53 de persoane și au fost conduse la sediul unității de poliție 7 persoane bănuite de comiterea unor fapte antisociale, două dintre acestea figurând cu mandate de aducere.

Pentru abaterile constatate la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, la OUG 195/2002 privind regimul circulației pe drumurile publice și la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie