Războinici daci şi romani la Zilele municipiului Turda

Turdenii vor avea parte în 12 august de un spectacol inedit în cadrul celei de a XVII-a ediţie a Zilelor municipiului Turda. Este vorba despre o simulare de lupte, ce are ca protagonişti războinici daci şi legionari romani.
În acest context, vor fi făcute demonstraţii de folosire a tacticilor şi armelor antice în razboi (arc, suliţă, lance, falx, gladius, pilum). De asemenea, vor fi organizate ateliere pentru copii: atelier de monetărie; atelier de bijuterie; atelier de scris antic; atelier de jocuri antice; instruirea copiilor la tragerea cu arcul; prezentări directe ale echipamentelor cu posibilitatea ca acestea să fie probate de către public.
A XVII-a ediţie a Zilelor municipiului Turda va avea loc în perioada 11- 13 august . Timp de trei zile oraşul va fi animat de concerte, expoziţii, concursuri, spectacole în stradă, recitaluri gastronomice, manifestări sportive, proiecţii de film, după un program perfectat de Primăria Turda, în colaborare cu mai mulţi parteneri şi sponsori. Festivalul se va desfăşura în mai multe locuri din oraş şi va cuprinde nu mai puţin de 65 de evenimente. Deschiderea oficială va debuta în 11 august la ora 10, când turdenii vor putea admira în zona pietonală din centrul oraşului o expoziţie auto şi una de biciclete şi scutere. De asemenea, în Parcul Central va fi expusă tehnică militară din dotarea Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Tot vineri, de la ora 21, pe scena din centrul oraşului vor concerta DJ RYNO & SILVIA iar de la ora 22 ANDRA&BAND.
C.P.

Articole din aceeasi categorie