RATUC cere de la deportaţi şi strămutaţi documente suplimentare pentru a putea circula gratuit

Clujenii care deţin calitatea de deportat sau strămutat trebuie să se prezinte la unul dintre birourile de abonamente RATUC pentru a depune documente suplimentare în vederea obţinerii abonamentului gratuit pe mijloacele de transport în comun. Această solicitare vine ca urmare a modificării de către Casa Judeţeană de Pensii Cluj a Convenţiei încheiate cu RATUC Cluj – Napoca privind modalitatea de eliberare a abonamentelor gratuite pentru transportul în comun din municipiul Cluj-Napoca pentru persoanele beneficiare a L 118/1990, L 189/200 şi OUG 214/1999.
Deportaţii sau strămutaţii trebuie să depună următoarele documente: buletin ( carte de identitate; ultimul cupon de pensie; abonamentul gratuit.
Conform Conveţiei mai sus menţionate circa 5.000 de persoane beneficiază la Cluj-Napoca de abonament gratuit pe mijloacele de transport urban. Dintre acestea numai circa 2.000 au completat  declaraţia pe propria răspundere şi au depus actele mai sus menţionate.
Numărul total al persoanelor în vîrstă care beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport urban în Cluj-Napoca este de aproape 50.000, cea mai mare parte a acestora beneficiind de această facilitate în urma subvenţionării de către Consiliul Local a costurilor aferente acestor servicii. Pentru cei circa 5.000 de utilizatori ai serviciilor de transport în comun afectaţi de prevederile mai sus menţionate, subvenţia este asigurată de către Casa Judeţeană de Pensii Cluj.
C.P.

Articole din aceeasi categorie