Raluca Haidu – întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”

Raluca Haidu, medaliată cu aur la Campionatele Europene de Gimnastică din 2012, este prima dintre cei care vor ajunge în școlile clujene în cadrul campaniei „Formăm campioni”, inițiată de Direcția Comunicare și PR a Universității Babeș-Bolyai cu scopul de a-i învăța pe copii ce înseamnă spiritul de campion, cum se atinge performanța, dar mai ales importanța mișcării sportive.

Raluca a fost prezentă marți, 21 mai, în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, cărora le-a spus povestea medaliilor de la gimnastică, le-a arătat câteva dintre exercițiile care i-au adus aurul european și i-a îndemnat să facă sport.

Raluca Haidu s-a născut în 20 noiembrie 1994, la Petroșani. La 5 ani a intrat pentru prima oară în sala de gimnastică de la Deva, iar câțiva ani mai târziu, în 2012, era medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Bruxelles, alături de Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Larisa Iordache și Diana Bulimar. Era deja dublă medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Gimnastică din 2010 (bârnă și echipe) și medaliată cu bronz la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow, din 2011 (individual compus). Raluca făcuse parte și din echipa care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, din 2010, ea clasându-se pe locul 4 cu echipa și pe locul 9 la individual.

A ajuns la Universitatea Babeș-Bolyai în anul 2012, an în care cucerea aurul cu echipa la Campionatele Europene de Gimnastică de la Bruxelles. Între timp a terminat primii trei ani de facultate, însă a rămas să studieze la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

,,Întâlnirea cu modele reale este extrem de importantă pentru copii. Trăim într-o societate plină de alte tentații și este datoria noastră să îi indreptăm pe copii înspre sport. Este mai greu decât să-i lăsăm în fața televizorului, dar e un efort care merită 100%” – consideră Alexandru Jac, profesor de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă”.

„Această campanie este unul dintre modurile prin care încercăm să creștem sănătos generațiile care sunt acum în primii ani de școală. E o campanie pe care am început-o în Școala Gimnazială «Ion Creangă», dar pe care vrem să o ducem în cât mai multe școli. Copiii au nevoie de modele reale, nu doar de cele pe care le văd la televizor. Noi avem campionii care le pot fi modele și încercăm să îi aducem mai aproape de ei”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Articole din aceeasi categorie