PSD-ul a decis: este legal să baţi oameni nevinovaţi

Biroul Permanent al PSD a decis că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Declaraţia a fost făcută în prima zi a acestei săptămâni şi îi aparţine lui Liviu Dragnea, preşedintele partidului. Iat-o: “Am decis că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul neautorizat din data de 10 august şi de a transmite un mesaj de susţinere pentru Jandarmeria Română şi pentru celelalte instituţii ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii şi liniştii publice în data de 10 august în faţa unor acţiuni violente din partea unor participanţi la acea manifestaţie neautorizată”, a anunţat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Singura formulare memorabilă în aceste spuse este “am decis”, căci, în rest, declaraţia lui Dragnea nu conţine nici măcar o singură vorbă care să sprijine afirmaţia conform căreia Jandarmeria s-a comportat legal. Altfel spus, “instituţiile statului au acţionat corect şi legal”, fiindcă aşa a decis PSD-ul. Adică este perfect legal că Jandarmeria a “gazat” şi bătut oameni care protestau paşnic, şi că pe cei care erau într-adevăr violenţi i-a lăsat în pace.

Toate acestea sunt spuse după ce procurorii militari de la Parchetului General l-au acuzat pe maiorul Laurențiu Cazan, în prezent șef al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals. Un alt nume incriminat în acţiunile din 10 august este cel al comisarului şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care este acuzat complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. De asemenea, şi colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, în prezent prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată. Nu în ultimul rând, colonelul Ionuț-Cătălin Sindile, în prezent împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

Nu sunt procuror, ca să acuz pe cineva de ceva, şi nu sunt nici judecător, ca să hotărăsc dacă cineva este vinovat de ceva. În schimb, sunt unul dintre cei care au văzut, şi îşi amintesc, cum forţele „instituţiilor statului”, oricare ar fi acelea, stăteau liniştite când o mână de indivizi aruncau înspre dânsele cu pietre şi garduri metalice, fără a avea nici măcar cea mai mică reacţie. Îmi mai amintesc cum aceleaşi forţe ale „instituţiilor statului” au folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi bastoane împotriva protestatarilor care nu aveau o atitudine violentă. Şi mai ţin minte că peste 400 de oameni au necesitat intervenţii medicale după acţiunea „legală şi corectă” a forţelor mai sus pomenite, iar la Parchetul General s-au adunat peste 760 de plângeri penale.

Însă, desigur, acum că PSD-ul a decis că totul a fost şi legal şi corect, aceste plângeri penale nu ar mai trebui să aibă nici o valoare. Sau, poate, da?

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to PSD-ul a decis: este legal să baţi oameni nevinovaţi

  1. gerula

    Prostule, dar este derbedeii strazii sa loveasca cu salbaticie oameni din fortele de ordine si sa arunce cu obiecte contondente,rahat sicu alte mizerii in jandarmiVai de tine,un jurnalist de toata jena!

  2. GERULA

    Dar asa, este permis ca derbedeii strazii sa loveasca cu salbaticie in oamenii din fortele de ordine si sa arunce cu obiecte contondente cu rahat si alte mizerii in jandarmi?Vai de tine, un jurnalist de toata jenaCred ca daca n-ar fi PSD-ul, despre care bolborosesti prin toate editorialele tale, ai fi muritor de foame.

  3. gerula

    Prostule, dar este permis caderbedeii strazii sa loveasca cu salbaticie oameni din fortele de ordine si sa arunce cu obiecte contondente,rahat sicu alte mizerii in jandarmiVai de tine,un jurnalist de toata jena!