PSD Turda îi acuză pe liberali de manipulare

Consilierii locali sociali democraţi din Turda îi acuză pe liberali şi pe reprezentanţii organizaţiilor civice T9 că încearcă să manipuleze opinia publică în legătură cu modul în care municipalitatea turdeană utilizează resursele din bugetul local. Social democraţii spun că adversarii lor politici încearcă să obţină capital de imagine, contestând alocarea sumei de 500.000 lei pentru Mănăstirea Mihai Vodă şi că aceştia preferă ca banii să meargă la spitalul din localitate. Consilierii PSD arată că spitalul va beneficia, oricum, de o finanţare de 166.930.038,38 lei de la Ministerul Sănătăţii şi că suma de 500 de mii de lei reprezintă foarte puţin pentru nevoile unităţii medicale.

„Dragi turdeni, nu vă lăsaţi păcăliţi! Toată povestea cu banii alocaţi Mănăstirii Mihai Vodă a luat naştere din frustrarea grupurilor T9 şi PNL care se chinuie sistematic în ultima perioadă să obţină capital de imagine prin nişte mijloace demne de dispreţ! În mod evident, aceşti oameni nu doresc binele oraşului, din moment ce sunt nevoiţi să recurgă la minciuni pentru a-şi atinge scopurile.

Pentru Spitalul Municipal s-a pregătit un amplu proiect de modernizare. Primarul Cristian Octavian Matei a făcut toate demersurile necesare pentru ca această unitate spitalicească să beneficieze de o transformare considerabilă, ca spitalul să fie complet renovat şi adus la standarde europene. Ca urmare a acestor demersuri, Ministerul Sănătăţii urmează să finanţeze “Planul general de modernizare, transformare şi extindere a construcţiilor existente prin expertizarea, proiectarea şi consolidarea clădirilor spitalului municipal Turda”, proiect în valoare de 166.930.038,38 de lei!!! Acest proiect se află în ultima fază de aprobare, iar apoi se va realiza cu un buget multianual, în perioada 2017 – 2020, contribuţia primăriei fiind de doar 10%! Pentru anul 2017, Primăria a alocat deja suma de 650.000 de lei pentru Spitalul Municipal pentru acest proiect, această sumă reprezentând strict contribuţia de 10% a municipalităţii, care vine în completarea celor 5.560.000 care vor fi alocaţi de la Ministerul Sănătăţii pentru acest an. La fel se va proceda şi în următorii 3 ani, până la finalizarea proiectului. Toate aceste informaţii au fost comunicate, există hotărâri care au fost votate de Consiliul Local, dar se ascunde total adevărul în relatările asociaţiei politice T9 şi ale celor de la PNL!

În timp ce eforturile primarului şi ale echipei sale au dus la această importantă reuşită de a duce în fază finală documentaţia pentru alocarea sumei de 166.930.038,38 de lei la Spitalul Municipal, personaje care nu au făcut absolut nimic pentru acest oraş, s-au gândit că cei 500.000 de lei care au fost alocaţi Mănăstirii Mihai Vodă pentru finalizarea construcţiei, ar fi putut ajunge la spital.

Dragi turdeni, nu vă lăsaţi păcăliţi!!! 500.000 de lei reprezintă o sumă extrem de mică pentru nevoile unităţii medicale! Nu are nicio legătură suma alocată mănăstirii cu fondurile destinate spitalului. Această comparaţie făcută special pentru a-i prosti pe oameni, nu are nici o fundamentare!”, arată consilierii PSD. Social democraţii mai susţin că suma de 500.000 de lei va fi folosită pentru finalizarea lucrărilor Mănăstirea Mihai Vodă, un simbol istoric al Turzii, investiţia completând proiectul european privind modernizarea întregului obiectiv turistic şi a parcului în care se află mormântul lui Mihai Viteazul.

„Un bun manager reuşeşte să împartă şi să aducă fonduri în toate direcţiile, iar faptul că primarul Cristian Octavian Matei, alături de echipa sa, reuşeşte să dezvolte toate domeniile deficitare ale oraşului, se pare că îi determină pe oponenţii politici de la T9 şi PNL să recurgă la astfel de gesturi nedemne, mizerabile!

Avem încredere că oamenii nu se vor lăsa păcăliţi! Cu toate eforturile pe care unii le depun pentru a denigra munca şi implicarea acestui primar şi a echipei sale, să ştiţi că ceea ce contează cu adevărat sunt FAPTELE, iar acestea se văd şi se vor vedea!”, arată echipa consilierilor PSD.

C.P.

Articole din aceeasi categorie