PSD îi cere explicaţii lui Boc pentru cauzele corupţiei generalizate din mandatul său de premier

Social-democraţii clujeni consideră că, în contextul în care mai mulţi miniştri ai guvernului Boc sînt acuzaţi de fapte de corupţie, Emil Boc ar trebui să facă un prim pas în a explica concis cauzele corupţiei generalizate din mandatul său de premier şi să-şi ceară scuze publice pentru că a susţinut în funcţii politice, la cel mai înalt nivel, politicieni care au pobleme cu legea.

PSD Cluj-Napoca anunţă că constată cu regret situaţia neplăcută în care se regăseşte administraţia oraşului, aceasta Aurelia-Cristea-4garantînd politic prin reprezentantul său, Emil Boc, politicieni corupţi. Social-democraţii afirmă că, în 2009, Emil Boc a garantat pentru mîna sa dreaptă, Sorin Apostu, iar în 2011, după reţinerea acestuia, fostul premier se declara încrezător în nevinovăţia edilului. PSD Cluj-Napoca mai arată că, în 2014, Emil Boc a ales să o ţină de mînă pe Elena Udrea la preşedinţia României, un politician care astăzi este acuzat de spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere.

„Acum, cînd vedem din dosarele DNA dimensiunea corupţiei, atît prin numărul de persoane implicate din directa sa apropiere, cît şi prin sumele colosale, ne este foarte clar ce a guvernat Boc. În tot acest timp n-a avut nici cea mai mică strîngere de inimă, sau vreo lacrimă în colţul ochiului, atunci cînd a tăiat în carne vie, diminuînd salariile cu 25%, închizînd spitale, şcoli. Cît de cinic poţi să fii să păstoreşti furtul a zeci de milioane de euro din bugetul educaţiei, avînd în primul rînd calitatea ta de profesor!”, a declarat Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

C.P.

Articole din aceeasi categorie