PSD contestă noua organigramă a CJ Cluj

Aleşii judeţeni au aprobat noua organigramă a Consiliului Judeţean care prevede printre altele înfiinţarea postului de administrator public, precum şi a Serviciului Corp Control Preşedinte, Control Intern Managerial. Social democraţii clujeni contestă noua organigramă, arătând că prin înfiinţarea Serviciului Corp Control Preşedinte liberalii urmăresc să politizeze instituţia. ‘’PNL Cluj şi Alin Tişe revin la politica anilor `90! Printr-un referat de aprobare a organigramei şi a statului de funcţii a aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, liberalii îşi propun să politizeze complet instituţia. „În loc să rezolve criza gunoaielor sau blocajul introducerii apei şi canalizării în mai multe comune clujene, generată de o companie subordonată Executivului judeţean, PNL Cluj propune politizarea completă a Consiliului Judeţean Cluj. Înfiinţarea unei Gărzi Pretoriene în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, „Serviciul Corp Control Preşedinte, Control Intern Managerial” este încă o dovadă a faptului că Executivul judeţean vrea să oblige funcţionarii instituţiei să fie părtaşi la ideile falimentare, care au dus instituţia într-o stare de criză”, a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.
Noul serviciu ar urma să aibă următoarele atribuţii: desfăşurarea de controale tematice dispuse de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj; verificarea activităţii membrilor consiliilor de administraţie constituite la nivelul instituţiilor care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj; verificarea activităţii manageriale desfăşurată la nivelul structurilor aparatului de specialitate şi la instituţiile care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj; verificarea sesizărilor adresate conducerii Consiliului Judeţean Cluj şi se autosesizează în legătură cu neregulile şi abaterile de care ia cunoştinţă în timpul controlului şi sesizează alte instituţii cu privire la neregulile constatate şi care fac obiectul atribuţiilor acestora în aplicarea măsurilor ce se impun; monitorizarea activităţii instituţiilor care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj în vederea îndeplinirii măsurilor pentru remedierea deficienţelor constatate cu ocazia controalelor şi propunerea de măsuri de corectare a disfuncţionalităţilor şi a încălcărilor legilor în vigoare, sesizate în activitatea de control.
Odată cu aprobarea noii organigrame, Consiliul Judeţean Cluj va avea 310 posturi, mai mult cu 27 faţă de cele prevăzute în organigrama aprobată în 2016.
C.P.

Articole din aceeasi categorie