PSD Cluj propune zece grădiniţe noi în Cluj-Napoca

Social democraţii clujeni îi cer primarului Emil Boc să ia în calcul construirea a zece grădiniţe şi creşe noi în municipiul Cluj-Napoca, dând asigurări că un demers în acest sens se va bucura de sprijin guvernamental. Liderul PSD Cluj, Horia Nasra a arătat că în acest an, Guvernul Tudose a alocat deja 17 milioane lei pentru construirea a două creşe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca şi alte două în comunele Baciu şi Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, precizând că aceste investiţii sunt insuficiente pentru un municipiu cu un buget cât al unui judeţ mediu.

„Cluj-Napoca şi zona metropolitană s-au bucurat în ultimii zece ani de o reală creştere demografică şi de o îmbunătăţire a calităţii vieţii, motorul economiei locale fiind universităţile care au generat forţă de muncă înalt calificată. Având în vedere că numărul de familii tinere stabilite în zonă a crescut exponenţial, creşterea numărului de grădiniţe/creşe este o prioritate pentru comunitatea noastră.

În acest sens, Guvernul Tudose a alocat 17 milioane lei pentru construirea a două creşe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca şi alte două în comunele Baciu şi Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Aceste investiţii în viitor sunt bine-venite însă insuficiente pentru un municipiu care are un buget mare cât al unui judeţ mediu sau mic.

Prin urmare, în următorii patru-cinci ani, bugetul generos al municipiului Cluj-Napoca permite alocarea unei sume pentru construirea a ZECE GRĂDINIŢE/CREŞE noi (în cartiere în care sunt insuficiente, nu există sau sunt neconforme, de exemplu, Mărăşti, Între lacuri, Bună ziua, Borhanci). Îi solicit domnului Emil Boc să ia în considerare construirea celor ZECE GRĂDINIŢE/CREŞE noi în Cluj-Napoca şi îl asigur că aşa cum am susţinut finanţarea celor două grădiniţe din cartierul Grigorescu, voi susţine orice măsură locală sau guvernamentală prin care să asigurăm viitorul copiilor noştri” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele social-democraţilor clujeni.

Municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu o criză foarte mare de locuri în creşe.

Din datele care apar pe pagina de interenat a creşelor din Cluj-Napoca reiese că situaţia locurilor în aceste unităţi e dramatică. Ca exemplu, în acest an, peste 1300 de micuţi nu au prins locuri în creşe iar părinţii acestora au trebuit să-şi găsească altă variantă de a-i îngriji.

Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie

One Response to PSD Cluj propune zece grădiniţe noi în Cluj-Napoca

  1. Gabriela

    In cartierul Iris nu existanici o cresa. Copii sunt foarte multi, cartierul este in continua dezvoltare.