PS Florentin Crihălmeanu în vizită pastorală, la Dej

Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, a fost prezent duminică, 23 iulie, în mijlocul credincioşilor greco-catolici din Dej, pentru a oficia Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, alături de protopopul Laurenţiu Biriş şi un sobor de preoţi.

Un eveniment la care, alături de numeroşi membri ai parohiei, a fost prezent şi primarul Costan Morar. Vizita pastorală a cuprins, de asemenea, clipele de intensă emoție prilejuite de primirea de către opt copii a Trupului şi Sângelui Domnului din mâna Preasfinţiei Sale Florentin, episcop de Cluj-Gherla.

Adresându-se familiilor celor mai tineri credincioşi greco-catolici deveniţi membri deplini ai Bisericii Unite cu Roma, PS Florentin a spus: „Familia trebuie să fie şcoala iubirii, şcoala rugăciunii şi şcoala muncii. Faceţi în aşa fel încât familia să fie, prin unitatea şi prin iubirea ei, o lumină în lume. Faceţi ca această luminiţă a credinţei pe care copiii voştri au primit-o astăzi în suflete să poată creşte mare în continuare!”.

În semn de amintire de la acest deosebit moment, PS Florentin le-a înmânat apoi copiilor câte o diplomă, „amintire de la Prima Sfântă Împărtăşanie”.

M.V.

Articole din aceeasi categorie