Protest faţă de exploatarea animalelor pentru industria alimentară

Câteva zeci de persoane au organizat sâmbătă un protest, urmat de un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, prin care au dorit să atragă atenţia asupra practicilor chinuitoare la care sunt supuse animalele în procesul de obţinere a unor produse destinate alimentaţiei, informează AGERPRES.

Cei aproximativ 50 de protestatari au adus pancarte, bannere sau simple foi de hârtie pe care au scris mesaje destinate să încurajeze consumul de alimente neanimaliere. De asemenea, fotografiile înfăţişau animale domestice chinuite şi ţinute în cuşti.

„Scopul acestui marş este să aducem la cunoştinţa societăţii suferinţa animalelor, a celor care sunt crescute pentru carne, care sunt torturate pentru ouă, pentru lapte, câinii şi pisicile abandonate, pentru animalele din circuri, pentru cele testate. Este vorba de etică şi ce vrem să facem este să aliniem etica pe care fiecare din noi o avem, pentru că toţi considerăm că este greşit să facem animalele să sufere şi să ne aliniem etica interioară cu acţiunile”, a declarat Maximilian Ichim, din partea grupului organizator.

Acesta a mai spus că acţiunea grupului are şi scopul de a atrage atenţia oamenilor asupra bolilor de care se pot îmbolnăvi consumând cantităţi prea mari de carne şi alte produse animaliere, dar şi asupra poluării pe care o provoacă în lume industria de prelucrare a cărnii.

Vegan în Cluj, un grup format din persoane care locuiesc în Cluj, a organizat în ultimele luni şi alte acţiuni de protest, îndreptate împotriva circurilor sau a sacrificării mieilor de Paşte. Din grupul lor fac parte şi doi tineri care au fost, în urmă cu câteva zile, protagoniştii unui protest inedit. Ei au sărit în bazinul Delfinariului din Constanţa, acţiune prin care au dorit să transmită că locul delfinilor este în mare, nu într-un spaţiu îngust.

Potrivit lui Ichim, marşul de sâmbătă este prima acţiune de protest din România dedicată promovării alimentaţiei vegan. Acţiunea a pornit la iniţiativa unui grup din Londra şi în România a fost preluată de tineri din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, care au organizat acţiuni asemănătoare.

După ce au staţionat aproximativ o oră pe Bulevardul Eroilor din centrul municipiului Cluj-Napoca, cei aproximativ 50 de tinerii au pornit într-un marş pe străzile adiacente.

Articole din aceeasi categorie