Protest anti-gay la Cluj-Napoca

Peste 100 de persoane au participat sâmbătă la un miting organizat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru susținerea familiei tradiționale și, totodată, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire pericolul pe care-l constituie pentru societate o eventuală legalizare a căsătoriei între persoane de același sex. Protestul a început la ora 12,15 și a fost inițiat de organizația Noua Dreaptă. Pe parcursul manifestației, participanții au purtat pancarte pe care scria „Susținem familia compusă dintre un bărbat și o femeie”, „Referendum pentru familia întemeiată dintre un bărbat și o femeie”, Nu căsătoriilor și adopțiilor homosexuale”, „Rușine Dragnea” și ”Rușine Iohannis”. Totodată, s-a scandat ”Cluj-Napoca nu-i Sodoma”, ”Familia tradiţională, comoară naţională!”, ”Idealul familist, mama, tata şi copil”, ”Dumnezeu a dat femeie şi bărbat”, Adevărul vrei nu vrei, omul nu se naşte gay”.

Liderul organizației clujene a Noii Drepte, Codrin Goia a cerut municipalității clujene să organizeze un referendum în cadrul căruia clujenii să să pronunțe dacă sunt de acord sau nu ca în acest oraș să aibă loc marșuri ale homosexualilor și lesbienelor. „Avem dreptul să ne creştem copiii într-un mediu sănătos din punct de vedere moral, nu dorim ca strada să devină un spaţiu de propagandă homosexuală, dominată de evenimente obscene şi imorale. Condamnăm decizia primăriei clujene care a autorizat parada homosexualilor. Dacă oraşul nostru nu va mai ajunge Capitală Culturală Europeană în anul 2021, se pare că se doreşte transformarea într-o capitală a homosexualităţii, unde anormalul devine motiv de mândrie”, a declarat Codrin Goia. 

La rândul său, Tudor Ionescu, lider la nivel național în cadrul Noii Drepte, a afirmat că prin organizarea la Cluj-Napoca a celei de a doua ediții a paradei homosexualilor și lesbienelor se intră deja într-o tradiție nefericită. „Această paradă a homosexualilor devine un fel de brand de Cluj. Sunt aici, la Cluj-Napoca, pentru a doilea an consecutiv la acest miting pentru normalitate, pentru familia naturală”, a spus Ionescu. Liderul Noii Drepte a cerut, în acest context, organizarea referendumului pentru definiarea familiei în Constituție ca fiind întemeiată dintre un bărbat și o femeie. „Nimeni dintre cei care ne conduc, vremelnic, destinele nu doreşte referendumul, nici preşedintele Klaus Iohannis, nici de Liviu Dragnea. Ruşine Iohannis, ruşine Dragnea”, a afirmat preşedintele Noii Drepte, Tudor Ionescu.

Pe parcursul protestului, care a durat aproximativ o oră, nu au fost înregistrate incidente iar la final participanții au rostit rugăciune ”Tatăl Nostru”. Mitingul Noii Drepte a avut loc în contextul în care, tot sâmbătă, la Cluj-Napoca a fost programat un marș al comunității LGBT-Cluj-Pride.

C.P.

Articole din aceeasi categorie