Protest al asistentelor de anatomie patologică din Cluj-Napoca

        Asistentele care lucrează în cadrul a Serviciului Anatomie Patologică din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie şi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au protestat, vineri faţă de noua lege a salarizării. Cadrele medii sanitare spun că pierd peste 1000 de lei pe lună la salariu, solicitând modificarea grilei de salarizare astfel încât să se acorde cei 25% cât reprezintă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Asistentele s-au adunat, vineri, la ora 11, în faţa Institutului Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie şi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă având afişe cu mesaje precum „Omiterea anatomiei patologice din grila de salarizare egal discriminare”, „Asistenţii anatomie patologică discriminaţi”, „Ne-au scăzut salariile, nu ne mai minţiţi”.
        Paula Zamfir, asistent medical Anatomie Patologică la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj-Napoca, a declarat că în cadrul protestului s-a cerut modificarea grilei de salarizare astfel încât să se acorde cei 25% cât reprezintă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. „Am protestat în faţa unităţii pentru că suntem nemulţumiţi de salariile din ianuarie care au fost diminuate faţă de decembrie în urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, iar noi nu ne încadrăm în stimulentele compensatorii care se dau celor care au pierdut bani în luna martie faţă de februarie. În plus nu primim nici sporul maxim pentru compensarea pierderilor. Eu pierd 1.100 de lei pe lună şi abia în 2022 se va reglementa situaţia, ceea ce nu este acceptabil. Am cerut să nu fim discriminaţi faţă de alţi asistenţi medicali şi să fie modificată grila de salarizare astfel încât să ne fie acordaţi cei 25% cât reprezintă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat”, a spus Zamfir.
    Potrivit acesteia, angajaţii de la Anatomie Patologică au trimis memorii la Ministerul Muncii, la Ministerul Sănătăţii şi la cabinetul primului ministru, fără ca problema să fie rezolvată.
    „Nu ne bagă nimeni în seamă, suntem ignoraţi, avem un sindicat mic şi au negociat cei de la Sanitas pentru noi, se vede cât de bine”, a mai spus Paula Zamfir.
        C.P.

Articole din aceeasi categorie