Promovarea obiectivelor turistice din judeţul Cluj

    La debutul vacanţei parlamentare, deputatul PSD, Cornel Itu, a început un proiect ambţios, privind prezentarea, respectiv promovarea obiectivelor turistice din judeţul Cluj. „Mi-am propus de o vreme încoace să împărtăşesc obiectivele turistice din Dej şi împrejurimi, astfel încât să trezesc curiozitatea de a le vizita, dar şi de a promova bogăţiile culturale ale acestei zone”, spune parlamentarul clujean.
    Astfel, acesta prezintă Castrul Roman Samum situat în localitatea Căşeiu. „Castrul Roman Samum este o construcţie extrem de veche, obiectivul fiind construit încă din anul 106. Castrul a fost construit pe malul râului Someşul Mare şi era unul dintre punctele strategice de apărare ale Daciei nordice”, arată Itu, pe pagina sa de socializare.
    De asemenea, într-o altă postare, deputatul clujean prezintă mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din satul Căşiel. „Vă împăratăşesc un colţ de rai, încărcat cu linişte sufletească. Sfânta Mănăstire <<Înălţarea Sfintei Cruci>> Căşiel, este a doua mănăstire întemeiată pe Valea Căşielului. Potrivit unor documente din arhiva fostului comitat Solnoc-Dăbâca, în partea de SV a satului Strâmbu exista, cel puţin la sfârşitul secolului al XVII-lea, o mănăstire ortodoxă de călugări”, precizează Itu. Potrivit acestuia, în pofida multor greutăţi cu care s-a confruntat de-a lungul timpului, viaţa monahală a continuat. „După evenimentele din 1989, credincioşii de aici s-au hotărât să solicite Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului aprobarea pentru reînfiinţarea mănăstirii din Valea Căşielului, ca mănăstire de maici”, mai menţionează
 deputatul clujean.
    Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie