Proiectul Sală Polivalentă/Casă de Cultură în Floreşti prinde contur

Primarul localităţii Floreşti Horia Şulea a anunţat că a depus la Compania Naţională de Investiţii studiul de fezabilitate şi pentru construirea Casei de Cultură şi a unui parc. Potrivit edilului, vor fi două corpuri de clădire, dintre care una Sală Polivalentă/Casă de Cultură, plus corp auxiliar.

“Ia avânt dezvoltarea unei importante investiții a Floreștiului, Casa de Cultură. La sediul din București al CNI (Compania Națională de Investiții) a avut loc depunerea și acceptarea Studiului de Fezabilitate în vederea demarării procedurilor privind achiziția publică a Proiectului tehnic aferent investiției, respectiv a achiziției publice privind execuția.

Aceeași procedură va avea loc și la Comisia tehnică din cadrul Ministerului Dezvoltării. În fața specialiștilor de la CNI nu am întâmpinat probleme, proiectul fiind apreciat pozitiv și considerat ca fiind unul de amploare, deosebit, modern și de mare impact pentru calitatea vieții floreștenilor.
Casa de Cultură Florești (Sală Multifuncțională) va avea regim de înălțime Demisol parțial + P+2E. Vor fi două corpuri de clădire, dintre care una Sala Polivalentă/Casa de Cultură, plus corp auxiliar, alei pietonale, alei auto, parcări, zone verzi generoase. Parcela aferentă are 15.306 mp din care aria construită va fi de 2858 mp, iar din restul suprafeței, jumătate, adică peste 6.000 mp, vor fi spații verzi! Raportat la întregul amplasament al fostului Poligon adiacent străzii Tăuțiului, pe aproximativ o treime din acesta se va construi un parc de joacă pentru copii cu multă verdeață, pe ceva mai mult de o treime va fi Casa de Cultură cu spații verzi, alei pietonale și auto, parcări, iar pe restul – un Adventure Sport Parc”, a anunţat primarul Horia Şulea.
Potrivit edilului, în cel mai scurt timp posibil vor debuta lucrările la parcul de joacă, iar probabil în toamnă, vor debuta și lucrările la Casa de Cultură.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie