Proiectul „Mă joc şi cresc, sănătatea o îngrijesc”, la Grădiniţa „Arici Pogonici

Zilele trecute, aleile frumosului parc din municipiul Gherla s-au umplut cu copii. Au fost cei 150 de preşcolari ai Grădiniţei „Arici Pogonici” (directoare: Valeria Şimonca), cuprinşi cu toţii în proiectul „Mă joc şi cresc, sănătatea o îngrijesc”, derulat în colaborare cu Clubul Rotary din localitate.

Cei din grupele mijlocii şi mari au participat la un concurs de alergare, scopul acţiunii fiind menţinerea sănătăţii şi a condiţiei fizice încă de la o vârstă fragedă. Copiii au dat dovadă de mult entuziasm şi ambiţie, cu toţii ajungând la finiş, unde au avut parte de surprize plăcute, adică de cadouri şi premii, oferite cu generozitate de rotarienii gherleni, partenerii acestui interesant şi atractiv proiect. Trebuie să amintim că înaintea acestui concurs de alergare, în cadrul unui schimb de experienţă organizat tot pe tema alimentaţiei sănătoase, au fost prezentate 35 de lucrări ştiinţifice din mai multe judeţe.

Gazdele, adică educatoarele de la Grădiniţa „Arici Pogonici” de pe strada Mihai Viteazu, au pregătit, cu ocazia întrecerii din parc, suc de lămâie, care a fost apoi oferit participanţilor la cursa de alergare. Preşcolarii (obosiţi, desigur, după efortul depus) au gustat din plin din răcoritoarea oferită. Copiii au fost conştientizaţi de calitatea sucului oferit, aflând astfel că, decât apele „colorate” din magazine, este mai sănătos să consumi ceva produs de familia ta, acasă. Totodată, preşcolarii au făcut cunoştinţă şi cu regulile alimentaţiei sănătoase şi cu programul de odihnă adecvat vârstei lor. Astfel, scopul proiectului „Mă joc şi cresc, sănătatea o îngrijesc” a fost atins, copiii au plecat acasă cu noi cunoştinţe referitoare la tema abordată.

Tot cu ocazia  activităţii educative organizate în parcul gherlean a fost amenajată şi o reuşită expoziţie cu desene ale copiilor, realizate în cadrul concursului iniţiat de unitatea de învăţământ preşcolar. În organizarea şi buna desfăşurare a proiectului un rol hotărâtor l-au avut educatoarele Valeria Şimonca şi Polgár Éva, dar toate cadrele grădiniţei au muncit mult pentru reuşita acţiunii educative.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie