Proiecție foto: Pe schiuri prin Munții Retezat

Clubul de Cicloturism „NAPOCA” (CCN) invita publicul clujean la o proiecţie de imagini pe teme de turism şi schi-alpinism hivernal, intitulată „Pe schiuri prin Munţii Retezat”.

Conform celor anunțate de organizatori, este vorba de o prezentare în imagini foto a unor mini-tabere de schi de tură desfăşurate în Parcul Naţional Retezat, în zona înaltă a acestuia, cu baza la Cabana „Genţiana” din Valea Pietrele. „Turele s-au desfăşurat în majoritatea lor pe o zăpadă ideală şi o vreme superbă, ce a permis parcurgerea pe schiuri sau cu echipamente de alpinism hivernal (piolet, colţari) a unor văi şi creste înzăpezite din aceşti minunaţi munţi” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, proiecţia va fi totodată şi „o mini-instruire introductivă în problematica avalanşelor. Acestea pot fi un risc semnificativ iarna, în munţii înalţi, astfel că toţi cei care îi abordează sau cochetează cu ideea unor excursii la gol montan, în zone neamanajate pe timpul sezonului rece (care la peste 2000 metri poate dura până în luna mai), ar trebui să aibă noţiuni de bază pentru a putea şti în ce împrejurări riscurile cresc şi cum pot fi evitate. Este o ocazie de conştientizare a problematicii şi a necesităţii unei instruiri mai aprofundate, teoretice şi practice, necesare practicării în condiţii de iarnă, în zone cu caractere alpine, a turismului pedestru montan, schiului de tură, alpinismului”.

Proiecția va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 19:00, la Club 30+ (str. Avram Iancu nr. 29, et.II, intrare din str. Kovacs Dezso). Intrarea liberă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie