Proiecte pe fonduri europene în comuna Jucu

Intrând, zilele trecute, în sediul Primăriei comunei Jucu (o clădire frumoasă cum multe oraşe nu au în ţară!), am găsit în birouri o atmosferă de lucru. Toată lumea se ocupa cu proiectele edilitar-gospodăreşti pe acest an.

De la primarul Valentin Pojar şi viceprimarul Mihai Cocoşi am aflat că în acest an se vor realiza două proiecte pe fonduri europene. Primul se referă la canalizarea pe o lungime de 8,3 kilometri, iar al doilea, la asfaltările de drumuri şi străzi comunale pe o distanţă de 5 kilometri. De asemenea, edilii jucani au inclus, pe anul 2017, şi construirea unui nou pod peste Someş, în vecinătatea localităţii Jucu de Mijloc. Alte lucrări planificate sunt: o sală polivalentă (atât de necesară, ţinând cont de dezvoltarea disciplinelor sportive în sală), locuinţe sociale (se întocmeşte deja studiul de fezabilitate), un centru de zi pentru oamenii în vârstă, în satul Gădălin, modernizarea iluminatului public pe o lungime de 3 kilometri pe marginea şoselei naţionale Cluj-Napoca – Dej (vor fi montate becuri LED, aşa cum au deja comunele vecine, Bonţida şi Iclod). Am mai aflat că în vecinătatea modernului stadion din localitatea Jucu de Mijloc se va amenaja un teren de antrenament, iar la Jucu de Sus se va finaliza construirea stadionului “Jucu Arena”, una dintre cele mai frumoase baze sportive din mediul rural de pe meleagurile clujene.

Deci, avem multe noutăţi din comuna Jucu, unde zilele trecute gospodarii celor cinci sate componente lucrau cu  toţii în agricultură, semănatul culturilor de primăvară devenind prioritatea priorităţilor în această perioadă. Industria s-a dezvoltat mult la Jucu, dar şi cultivarea pământului a rămas o tradiţie, ce trebuie dezvoltată.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie