Proiecte noi în comuna Bonţida

Chiar în dimineaţa când am ajuns la sediul Primăriei comunei Bonţida începuse  şedinţa ordinară a Consiliului Local, prima întâlnire pe acest an a celor 13 consilieri, bun prilej să aflăm şi noi noutăţile edilitar-gospodăreşti.

Chiar dacă pe ordinea de zi nu au figurat aspecte privind proiectele pe anul în curs, primarul comunei, Emil Cârhaţ, a avut amabilitatea să ne furnizezer informaţii şi în acest domeniu. Am aflat, printre altele, că în 2018 edilii bonţideni doresc să acceseze trei proiecte cu fonduri europene. Acestea sunt: reabilitarea şi modernizarea sediului Căminului Cultural din localitatea Răscruci, construirea grădiniţei cu program prelungit la Răscruci şi asfaltare-modernizare străzi în localităţile Bonţida şi Răscruci, pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. Totodată, se preconizează şi realizarea a trei obiective pe noul Proiect Naţional de Dezvoltare Locală (semnate deja): alimentare cu apă potabilă a satelor Coasta şi Tăuşeni, construirea unui nou pod peste Valea Borşei, la Răscruci şi construirea unei noi grădiniţe cu program prelungit în centrul de comună.

Mai există şi alte proiecte, din bugetul local, iar din alte surse de finanţare gospodarii comunei doresc modernizarea târgului de animale din Bonţida.

Printre planurile Primăriei se mai află amenajarea unui teren sintetic de minifotbal la Bonţida, după ce acum doi ani un astfel de teren a fost predat tinerilor din Răscruci. De la primarul Emil Cârhaţ am mai aflat că în acest an doresc extinderea iluminatului public cu becuri LED în toate localităţile componente ale comunei.

Să nu uităm că Bonţida anual găzduieşte importante manifestări cultural-artistice, ce atrag mii de vizitatori din ţară şi de peste hotare, aşa că nu e totuna cum sunt primiţi aceşti oaspeţi. Şi acest aspect le au în vedere gazdele localităţii de pe Valea Someşului Mic.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie