Proiect pilot, realizat de municipalitate – staţii de colectare selectivă cu recompensă

În municipiul Cluj-Napoca funcţionează două noi aparate de colectare a deşeurilor reciclabile – staţii „Sigurec Public” -, care asigură colectarea selectivă automată a variate tipuri de deşeuri şi oferă recompensă celor care le utilizează, informează primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare.

Potrivit edilului, prin aceste staţii, cetăţenii pot recicla deşeuri de ambalaje (hârtie, plastic, metal, sticlă), deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), baterii şi acumulatori. „Pe baza tichetului eliberat de aparat după introducerea ambalajelor, utilizatorii beneficiază de reduceri în magazinele partenere proiectului”, explică Boc, precizând că una dintre aceste staţii este amplasată în cartierul Mănăştur în zona Pieţei Flora, iar cealaltă este amplasată în cartierul Zorilor, la intrarea de la Piaţa Zorilor.

Potrivit primarului Emil Boc, municipalitatea va amplasa astfel de sisteme automatizate de colectare a deşeurilor şi în alte cartiere ale oraşului. De asemenea, clujenii vor avea acces în perioada următoare şi la staţii de colectare cu recompensă cu personal uman (Sigurec City), precizează edilul. Boc spune că la aceste staţii vor putea fi reciclate deşeuri precum ambalajele de plastic, sticlă, hârtie şi carton, lemn, aluminiu şi toate tipurile de echipamente electrice şi electronice, becuri şi baterii. „În momentul reciclării, deşeurile vor fi cântărite de către personalul angajat şi se va oferi recompensă în bani pentru cantitatea reciclată. Bateriile şi acumulatorii se preiau, la fel ca în cazul staţiilor automate, cu titlu gratuit. Primăria Cluj-Napoca a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Green Group, având în vedere nevoia de creştere a conştientizării consumatorilor în ceea ce priveşte protecţia mediului prin colectarea selectivă şi valorificarea prin reciclare a deşeurilor de ambalaje”, mai menţionează Emil Boc, în postarea sa.

A.S.

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Proiect pilot, realizat de municipalitate – staţii de colectare selectivă cu recompensă

  1. Zub

    După avântul pe care îl are în poză, mai că ai spune că Boc e pus pe fapte mari și își suflecă mânecile.

    Când colo, ce să vezi, trăim tot mai rău, într-un oraș sufocat de lipsa infrastructurii. Al III-lea mandat și Clujul e din ce în ce mai rău. Sunt perspective pentru un al IV-lea mandat, în ciuda incompetenței dovedite a lui Boc.

    Rușinea e numai a noastră. Chiar nu poate scoate Clujul un primar de calitate?

  2. Zub

    După avântul pe care îl are în poză, mai că ai spune că Boc e pus pe fapte mari și își suflecă mânecile. Când colo, ce să vezi, trăim tot mai rău, într-un oraș sufocat de lipsa infrastructurii. Al III-lea mandat și Clujul e din ce în ce mai rău. Sunt perspective pentru un al IV-lea mandat al lui Boc. Rușinea e a noastră.