Proiect interguvernamental european, cîştigat de un cercetător de la USAMV

Un cercetător din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca) a reuşit performanţa de a cîştiga un prestigios proiect interguvernamental european COST (European Cooperation in Science and Technology), axat pe coordonarea cercetării în domeniul bolilor vectoriale. Reţeaua coordonată de conferenţiarul Andrei Mihalca include la ora actuală peste 100 de cercetători din 32 de ţări – a anunţat USAMV, printr-un comunicat remis presei.

„Proiectul COST EurNegVec se va derula pe o perioadă de 4 ani, timp în care se estimează că se vor organiza 7 şcoli de Sigla-USAMVvară, 4 conferinţe internaţionale şi cca. 100 de mobilităţi ale tinerilor cercetători, toate finanţate din bugetul programului. Succesul USAMV Cluj-Napoca este cu atît mai important, cu cît din cele 1100 de proiecte COST derulate de la lansarea programului, EurNegVec este cel de-al doilea coordonat de către o instituţie din România” – se precizează în comunicat.

În luna aprilie a acestui an, USAMV Cluj-Napoca va găzdui şi prima întîlnire a consorţiului,la care sînt aşteptaţi cca. 90 de participanţi din 28 de ţări.

Programul european COST (European Cooperation in Science and Technology) urmăreşte realizarea la nivel european a unor reţele de cercetare inovatoare, interdisciplinare, care să faciliteze schimbul de cunoştinţe între cercetătorii din Europa şi să dezvolte legături mai strînse între aceştia, în scopul angajării cercetării europene în noi perspective.

M. T.

Articole din aceeasi categorie