Proiect de valorizare a patrimoniului cultural istoric derulat de studenţii din UBB

Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) va derula, timp de doi ani, proiectul cu tema “Viitorul trecutului – program de practică pentru studenţi”, cu o finanţare nerambursabilă în valoare de 1.307.418 de lei din Fondul Social European.

Proiectul vizează eficientizarea stagiilor de practică pentru 300 de studenţi, precum şi servicii îmbunătăţite de consiliere şi orientare profesională, în scopul unei treceri fireşti de la şcoală la activitatea profesională.

În premieră în România, proiectul oferă studenţilor posibilitatea de familiarizare cu o carieră în domeniul valorizării patrimoniului cultural istoric prin industrii culturale şi turism cultural, toate complementare carierei didactice.

Domeniul industriilor culturale are un potenţial de creştere deosebit, iar proiectul va dezvolta, în acest context, un program de practică inovativ şi integrat, constînd în practica aplicată pe teren, în zone din Transilvania, unde studenţii vor identifica, analiza şi argumenta, prin studii de fezabilitate, introducerea în circuitul turistic a unor obiective istorice uitate sau neglijate şi se vor familiariza cu modul de integrare urbană a vestigiilor arheologice.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare