Proiect de „educație și formare competitivă pe piața muncii”, lansat de USAMV

Un proiect de „educație și formare competitivă pe piața muncii” – „EduForm” va fi lansat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Center for Health Research (CHR). Proiectul vizează „creșterea și diversificarea atractivității ofertei educaționale a USAMV Cluj-Napoca, precum și a relevanței acesteia pe piața muncii”.

„Prin oferta educațională optimizată, proiectul vizează patru sectoare economice cu potențial competitiv: bioeconomie; procesarea alimentelor și a băuturilor; tehnologia informațiilor și comunicațiilor; energie și management de mediu. În același sens, demersul propus prin proiect urmărește corelarea ofertei educaționale cu domenii de specializare inteligentă: bioeconomie; tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, spațiu și securitate; energie, mediu și schimbări climatice; sănătate” – informează USAMV, în calitate de beneficiar al proiectului.

Grupul țintă al proiectului este format din: personal didactic implicat în dezvoltarea și derularea a șase cursuri complementare cu componentă aplicativă și a trei programe de studii din cadrul Colegiului Universitar înființat prin proiect (55 cadre didactice); 300 studenți din ultimul an licență/masterat, din care 20% cu domiciliul în zona rurală, care vor participa la cursurile complementare organizate la nivel de facultate; 60 de cursanți, absolvenți de liceu, cu sau fără bacalaureat, din care 20% cu domiciliul în zona rurală, care vor participa la programele de studii din cadrul colegiului universitar înființat prin proiect.

Potrivit sursei citate, principalele activități ale proiectului sunt: formarea teoretică, practică și prin schimb de experiență a cadrelor didactice; pregătirea și derularea cursurilor transversale cu caracter aplicativ destinate studenților;  dezvoltarea și autorizarea programelor de educație terțiară non-universitară din domeniile de specializare specifice USAMV Cluj-Napoca; pilotarea și furnizarea programelor de studii terțiare non-universitare; renovarea și dotarea de spații necesare desfășurării activității educaționale terțiare non-universitare și universitare, dezvoltate în cadrul proiectului ș.a.

Proiectul, cu o valoare totală de 5.845.294,54 lei (cu co-finanțarea Uniunii Europene, în valoare de 4.968.500,36 lei), se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni.

Lansarea oficială va avea loc în 14 martie, ora 14:00, în Amfiteatrul „Regina Maria” din cadrul Institutului pentru Științele Vieții, aflat în campusul USAMV Cluj-Napoca.

M. T.

Articole din aceeasi categorie