Programul „Descoperă-ţi pasiunea în IT”, la a 3-a ediţie

La mijlocul acestei săptămâni a fost lansată, la Cluj-Napoca, ediţia a 3-a a programului de educaţie practică şi mentorat pentru elevi, „Descoperă-ţi pasiunea în IT”.

Programul se desfăşoară în perioada aprilie – octombrie 2017, timp în care cei 120 de elevi înscrişi vor intra în contact direct cu mediul de lucru dintr-o companie IT şi, sub îndrumarea developerilor cu rol de mentor din firmele partenere, vor învăţa să muncească în echipă la dezvoltarea unor proiecte reale. Adiţional, elevii pot opta să participe la cursuri şi workshop-uri tehnice şi de soft-skills.

Selecţia elevilor s-a făcut cu sprijinul profesorilor de informatică din liceele partenere: Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Liceul Unitarian „Janos Zsigmond”, Transylvania College – Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej.

„«Descoperă-ţi pasiunea în IT» este o echipă formată în 2017 din nouă firme de IT, nouă licee, două instituţii reprezentative ale învăţământului clujean şi, bineînţeles, Asociaţia DpIT – organizatorul programului. Însă, în spatele acestor cifre şi nume se află oameni. Oameni care au răspuns apelului nostru pentru că doresc să investescă în educaţia tinerei generaţii de IT. Ei sunt CEO’s, developeri, profesori, traineri etc., oameni care au ales să sprijine elevii oferindu-le din timpul lor, din cunoştinţele lor, din experienţa lor, şi o fac cu mult suflet şi pasiune” – declară Liliana Ştefan-Cazacu, preşedinte&manager program Asociaţia DpIT.

Întrucât participarea elevilor la activităţile programului este gratuită, extinderea acestuia în nouă licee, faţă de cinci în ediţia din 2016, a fost posibilă datorită creşterii interesului mediului de afaceri în susţinerea financiară şi cu resurse umane.

La finalul programului, aplicaţiile realizate de elevi vor intra în concurs şi vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii, cele mai bune urmând a fi premiate.

Partenerii educaţionali ai acestei ediţii sunt Universitatea „Babeş-Bolyai” / Facultatea de Matematică – Informatică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Articole din aceeasi categorie