Program de dotare cu panouri solare a 4.000 de unităţi de învăţământ, anunţat de ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat marţi, la Sibiu, că vrea să doteze, începând din acest an, cu panouri solare, 4.000 de unităţi de învăţământ din ţară, ceea ce înseamnă aproape jumătate din totalul acestora, în cadrul unui program numit „Şcoala Verde”, informează AGERPRES.

„Noi vrem să lansăm acum un program pentru a dota cu panouri solare 4.000 de unităţi de învăţământ, cred că 9.000 sunt la nivel naţional. Din Fondul pentru Mediu vrem să finanţăm. Lansăm Ghidul în dezbatere publică pe 25, şi asta înseamnă că după perioada de dezbatere publică, la sfârşitul lunii aprilie, la începutul lunii mai, se vor putea deja depune aplicaţii”, a declarat ministrul Mediului.

Ministrul Daniel Constantin a adăugat că se ia în calcul finanţarea programului „Şcoala Verde” şi a altor şase programe la nivel naţional fie din Fondul pentru Mediu, fie din banii care se adună la Ministerul de Finanţe prin vânzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Aceste şapte programe vor fi lansate în 25 martie, a mai menţionat ministrul Daniel Constantin.

Articole din aceeasi categorie