Program de burse de studiu pentru elevi, în Marea Britanie

Asociația “Ține de Noi”, împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie (Headmasters’ and Headmistress’ Conference – o entitate ce reunește peste 100 dintre cele mai performante școli din această țară), anunță lansarea unui concurs pentru obținerea de burse pentru elevii de clasa a X-a, care doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Potrivit celor anunțate de Asociația „Ține de Noi”, marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri. „În anii trecuți, peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți eminente, precum Oxford, Cambridge, London School of Economics” – precizează asociația.

Pentru a participa la acest concurs de burse, doritorii trebuie: să fie inscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar 2017-2018) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire; vârsta elevului să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani și 6 luni (nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă; data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.02.2001 și 01.09.2002).

Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele, la o adresă indicată ulterior. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor electronice este 1 decembrie 2017.

Detalii, la adresa http://tinedenoi.ro/burse-academice/.

M. T.

Articole din aceeasi categorie