Program comun UBB- EON Reality Inc., SUA

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a anunţat că va implementa, în perioada imediat următoare, prin Institutul de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie (Institutul STAR-UBB), împreună cu compania EON Reality Inc., SUA, programul „Aplicaţii de realitate virtuală pentru modificarea distorsiunilor cognitive implicate în sănătatea mintală”.

Programul se va implementa, în forma UBB-EON Advanced Fellowship, de către un grup de psihologi de la Institutul Internaţional de Psihoterapie al UBB şi se va derula administrativ prin Oficiul de Management şi Transfer Tehnologic şi Cognitiv al universităţii clujene.

„Iniţiativa reprezintă un nou pas în redefinirea relaţiei UBB cu comunitatea şi mediul socio-economic, în logica universităţilor de cercetare avansată şi educaţie (world-class). UBB se proiectează astfel ca o universitate de cercetare avansată, în care cunoaşterea generată prin cercetare fundamentează atât actul educaţional – într-un model humboldtian al transmiterii cunoştinţelor în logica modernă a procesului de învăţare-predare prin cercetare/descoperire -, cât şi serviciile către mediul socio-economic – de tip inovativ şi/sau de tip comunitar/educaţional (outreach)” – se precizează într-un comunicat al UBB, remis, marţi, presei.

Potrivit comunicatului, în această nouă paradigmă s-au iniţiat deja o serie de parteneriate derulate în cadrul Institutului STAR-UBB, cu companii din ţară sau internaţionale.

M. T.

Articole din aceeasi categorie