Profit de peste 507 milioane lei pentru Grupul Financiar Banca Transilvania

Grupul Financiar Banca Transilvania a continuat să susțină antreprenorii români şi în primul trimestru din an prin servicii şi produse integrate de banking, brokeraj, administrare investiții, leasing şi finanțare, obţinând un profit net de 507,46 milioane lei, la care subsidiarele au contribuit cu 71 milioane lei.

În primul trimestru din 2019, profitul net consolidat al Grupului a ajuns la 507,46 milioane lei, din care cel al Băncii Transilvania (BT) este de 436,07 milioane lei. Grupul a încheiat trimestrul cu active de 79,7 miliarde lei, din care 75,9 miliarde lei sunt aferente BT, creditele nete reprezentând 48,5% din active. În această perioadă, au fost acordate 5.200 de credite, în valoare de 215 milioane lei, au fost încheiate 1.300 contracte de leasing, în valoare de 210 milioane lei, iar soldul creditelor a crescut cu 2,1% față de decembrie 2018.

Credit transfrontalier, dar şi finanţare pentru afaceri mici

BT Mic, companie dedicată finanțării afacerilor mici la 8.500 de clienți şi 10.000 de împrumuturi acordate, 2.000 dintre afaceri fiind start-up-uri, cu până la 12 luni de activitate.

BT Leasing a acordat finanțări de peste 170 milioane lei, în creştere cu 7% față de aceeaşi perioadă din 2018, când a finanţat prin leasing financiar investiții de peste 650 milioane lei. Valoarea totală a activelor gestionate de BT Leasing a crescut în 2018 cu 25%, până la 1 miliard de lei, iar 90% din portofoliu este reprezentat de IMM-uri româneşti. 50% din finanțări fiind generate de BT.

BT Asset Management S.A.I. a realizat 7.500 de operațiuni de investiție, peste 35% dintre acestea on-line, prin BT24. Recent, compania a lansat BT Dolar Fix, primul său fond de investiții cu emisiune de unități denominată în dolari americani. Compania are 44.000 de clienți activi, 10 fonduri deschise de investiții care acoperă plaja venit fix-mixt-acțiuni cu plasamente preponderente în România şi peste 250 milioane de lei investiții directe în acțiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

BT Capital Partners, membru exclusiv în România al Oaklins, a realizat peste 10% din totalul valorii tranzacționate la BVB în primul trimestru din 2019, reprezentând aproape 550 milioane lei. În februarie, BT Capital Partners a intermediat listarea la BVB a emisiunii de obligațiuni corporative subordonate emise de catre Idea::Bank S.A. De asemenea, compania a fost consultantul financiar exclusiv pentru Brise Group, unul dintre marile grupuri de agribusiness din România, care a încheiat un parteneriat strategic de peste 50 de milioane de euro cu fondul chinez de investiții CEE Equity Partners.

RB Retail Services şi BT Direct, instituții nebancare care acordăr credite de consum, se află în etapa de integrare în Grup, fuziunea urmând să fie finalizată în cursul acestui an. ERB Retail Services a fost achiziționată de BT odată cu Bancpost şi ERB Leasing, în aprilie 2018.

BT a devenit acționar Victoriabank în ianuarie 2018, iar în prezent banca din Republica Moldova este în etapa de integrare în Grup. Recent, BT şi Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova, în valoare de 21 de milioane euro, centrului comercial Shopping MallDova.

Articole din aceeasi categorie