Prof. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu – Doctor Honoris Causa al USAMV Cluj-Napoca

Profesorului dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rector al USAMV București, îi va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc vineri, 20 iulie, de la ora 10:00, în Amfiteatrul Roșu din incinta Bibliotecii Universitare.

Distincția este acordată la propunerea rectorului Cornel Cătoi, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, „pentru contribuții deosebite la dezvoltarea învățământului și a cercetării românești, precum și pentru creșterea prestigiului universităților de profil din România”. Laudatio va fi prezentată de rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi.

Sorin Câmpeanu este autor/coautor a 16 cărți /capitole și a peste 100 de articole științifice apărute în publicații de profil dintre cele mai prestigioase. În perioada 2003 – 2014 a fost vicepreședinte al Centrului de Excelență în Cercetare Biotehnol. A fost de două ori președinte al Comisiei IRVA, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) (septembrie 2012 – ianuarie 2015, respectiv noiembrie 2015 – iunie 2016). În perioada 2013 – 2014 a fost președinte al Consorțiului Universităților de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Din decembrie 2014 și până în noiembrie 2015 a fost ministrul Educației și Cercetării Științifice, iar în noiembrie 2015 a fost prim-ministru interimar al României. În prezent este rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, președinte al Consiliului Național al Rectorilor, deputat în Parlamentului României și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie