Prof. dr. Daniel David (UBB) – Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală

Prof. dr. Daniel David, de la Universitatea Babeș-Bolyai, este laureatul celei de-a treia ediții a Premiului Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală – a anunțat, marți, Centrul Rațiu pentru Democrație. Premiul îi este atribuit pentru “rezultatele excepționale în cercetarea românească din domeniul psihologiei”.

Prin acest premiu se recunosc eforturile specialiștilor inovatori în domeniul sănătății mintale din România în ceea ce privește cercetarea, educația, serviciile și politicile publice. De asemeni, premiul susține o mai bună cunoaștere în ce privește sănătatea mintală, contribuind la diminuarea și, pe termen mai lung, eradicarea rușinii, stigmatului și discriminării.

Prof. Daniel David este profesor de știinte cognitive clinice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie) și profesor asociat (adjunct professor) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA (Department of Population Health Science and Policy), director pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York, SUA și al International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health. În țară este considerat inițiatorul mișcării „evidence-based” în psihologie și fondatorul Școlii clujene de psihologie clinică si psihoterapie – una dintre cele mai reprezentative la nivel național, cu impact internațional -, în care s-au dezvoltat direcții teoretico-aplicative în premieră la nivel național și internațional. În anul 2008 a fost decorat cu Ordinul Meritul Național în Grad de Cavaler, pentru activitatea academică/de management academic. Din 2016 este președintele Asociației Psihologilor din România.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în 19 mai, ora 15:00, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (str. Traian Moșoiu nr. 71), sala 101, în cadrul evenimentului anual „Rațiu Dialogues on Democracy”.

 Prin această inițiativă, de a premia eforturile specialiștilor inovatori în domeniul sănătății mintale din România, Centrul Rațiu pentru Democrație onorează activitatea d-nei Elisabeth Pilkington Rațiu, care a inițiat și coordonat acțiunile filialei Kensington & Chelsea a organizației MIND, de advocacy în domeniul sănătății mintale.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie