Prof. dr. Ciprian Manolescu (UCLA, SUA) – Doctor Honoris Causa al UBB

Profesorului univ. dr. Ciprian Manolescu, de la la University of California, Los Angeles, SUA, îi va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai în cadrul unei ceremonii care va avea loc miercuri, 11 iulie, de la ora 11:00, în Aula Magna a UBB (str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, et. 2).

Distincția este acordată în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Matematică și Informatică, pentru contribuțiile științifice remarcabile în domeniul Topologiei și Geometriei Diferențiale. Laudatio va fi prezentată de prof. univ. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Prof. dr. Ciprian Manolescu se află în aceste zile la Cluj-Napoca, în calitate de coordonator al Olimpiadei Internaționale de Matematică (IMO) 2018. În istoria olimpiadelor internaționale de matematică este singurul care a câștigat trei ediții consecutive – medalii de aur, cu punctaj maxim,  în 1995, 1996 și 1997. ”Faptul de a fi avut aceste succese la olimpiadă m-a impins de la spate, într-un fel, spre a dovedi că pot să mă fac cunoscut și ca cercetător, nu doar ca fost elev olimpic” – declara, în 4 iunie a.c., într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului Făclia, prof. dr. Ciprian Manolescu. În același interviu, cunoscutul matematician român le transmitea olimpicilor participanți la ediția din acest an a IMO că „rezultatele contează mai puțin decât experiența de a te confrunta cu probleme de matematică dificile”. ”Dacă vor alege o carieră în matematică, succesul va fi bazat pe ce vor realiza în cercetare, după facultate. Le urez ca experiența de la olimpiadă să le fie de folos în ceea ce își propun în viitor” – declara acesta.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie