Produse de protecţie a plantelor, indisponibilizate de poliţişti

Poliţiştii au indisponibilizat aproape 2.500 de kg şi 388 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, în urma unor acţiuni desfăşurate în 18 judeţe – între care şi Cluj – pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul operaţiunilor cu substanţe periculoase.

„Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 626 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 74 de infracţiuni, dintre care 51  prevăzute de OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 18 prevăzute de Codul Penal şi 5 la alte legi speciale. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 72 de persoane” – informează IGPR.

Conform acelşeiaşi surse, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.280 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 2.446 de kg şi 388 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Acţiunile s-au derulat pe parcursul a două luni, de la sfârşitul lui martie până la sfârşitul lunii mai.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie