Producţia industrială a crescut cu peste 8% faţă de anul trecut

In primele opt luni din anul în curs, la creşterea cu 8,2% a producţiei industriale faţă de cea realizată în aceeaşi perioadă din anul trecut au contribuit în special industria prelucrătoare, cea extractivă, precum şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat.

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, producţia industrială a crescut în industria prelucrătoare cu 8,9%, în industria extractivă cu 5,2% şi la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 1,8%.
În ultima lună a intervalului analizat, producţia industrială a scăzut cu 8,9% faţă de cea realizată în luna anterioară, din cauza diminuării cu 10,1% înregistrate în industria prelucrătoare, scădere care nu a fost compensată de creşterile consemnate în industria extractivă (cu 8,3%) şi în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (cu 0,6%). Însă, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în august 2017 producţia industrială a crescut cu 10,3%, datorită majorărilor care au avut loc în industria extractivă (cu 18,7%) şi în industria prelucrătoare (cu 11,2%). Pe de altă parte, aşa cum se întâmplă de obicei în această perioadă a anului, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat s-a diminuat în august cu 1,6%.

V.D.

Articole din aceeasi categorie